Primarul comunei Nicolae Bălcescu, Dumitru Timofte, condamnat definitiv

1446
Primarul comunei Nicolae Bălcescu, Dumitru Timofte, condamnat definitiv - xfonddumitrutimofte-1665595155.jpg

Articole de la același autor

Magistrații de la Curtea de Apel Constanța l-au condamnat definitiv, astăzi, pe Dumitru Timofte, primarul comunei Nicolae Bălcescu, la un an și opt luni de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pentru fals intelectual și instigare la fals intelectual.  Anterior, primarul fusese condamnat la doi ani și patru luni de închisoare cu suspendare.
Potrivit legii, în asemenea situație, (condamnarea prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă la o pedeapsă privativă de libertate, indiferent de modalitatea de individualizare a executării pedepsei), Prefectura Constanța ar trebui să dispună încetarea mandatului de primar, asta în situația în care, dacă nu cumva, chiar primarul Dumitru Timofte va demisiona.  


Reamintim că, în anul 2019, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa l-au trimis în judecată, sub control judiciar, pe Dumitru Timofte, primarul comunei Nicolae Bălcescu, judeţul Constanţa.

Edilul este acuzat de săvârşirea unei infracţiuni de fals intelectual şi două infracţiuni de instigare la fals intelectual.

Concret, procurorii spun că primarul a „semnat şi a atestat, în mod nereal, împrejurarea faptului că, în cadrul şedinţei de consiliu local din data de 18.10.2017, s-a aprobat un schimb de terenuri agricole între Consiliul Local/Primăria Comunei Nicolae Bălcescu şi o societate comercială, adresă ce a fost depusă ulterior şi într-un dosar penal aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa”.

În acelaşi timp, primarul Dumitru Timofte ar fi făcut presiuni asupra unei angajate a primăriei, Mihaela Petcu (secretarul comunei), să semneze şi să ateste un document care conţinea falsul comis de primar. Ulterior, documentul a fost depus şi la Instituţia Prefectului Judeţului Constanţa – Comisia de Fond Funciar.

Angajata primăriei şi-a recunoscut faptele şi a încheiat acord de recunoaştere a vinovăţiei. De asemenea, şi Constantin Puşcaşu, consilier local şi preşedintele şedinţei din 18 octombrie 2017, şi-a recunoscut vinovăţia şi a încheiat cu procurorii un acord de recunoaştere.
Cei doi, spun procurorii, „au semnat şi au atestat, în mod nereal, în cuprinsul procesului-verbal de şedinţă a Consiliului Local Nicolae Bălcescu din 18.10.2017, în numele Primăriei Nicolae Balcescu, împrejurarea faptului ca, în cadrul şedinţei de consiliu local din data de 18.10.2017, s-a aprobat un schimb de terenuri agricole între Consiliul Local/Primăria Comunei Nicolae Balcescu şi o societate comercială, aprobare ce în realitate nu a fost dată de consiliul local.”









Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1991 secunde