Deputatul Marian Cruşoveanu: „Tinerii au nevoie de învăţământ dual tehnologic”

312
Deputatul Marian Cruşoveanu: „Tinerii au nevoie de învăţământ dual tehnologic” - crusoveanu-invatamant-1678274517.jpg

Articole de la același autor

În ziua de astăzi tot mai puţini tineri se îndreaptă către învăţământul tehnologic. În acest fel rata de şomaj creşte pentru că majoritatea preferă învăţământul teoretic.

Deputatul PNL din Constanţa, Marian Cruşoveanu, a făcut o declaraţie de presă prin care a explicat de ce încurajează tinerii să aleagă şi învăţământul dual tehnologic.

„Noile legi ale educației vin cu o serie importantă de schimbări benefice pentru modul în care va fi organizată educația în România. Una dintre acestea este extinderea și reorganizarea învățământului preuniversitar tehnologic dual.

Acesta este organizat, într-un cadru unitar, de unitățile de învățământ sau la solicitarea operatorilor economici, a structurilor asociative interesate, respectiv camere de comerț, asociații patronale de ramură, de bresle sau asociații meșteșugărești, clustere, în calitate de potențiali angajatori și parteneri de practică. Învățământul tehnologic dual va duce la reducerea semnificativă a șomajului în rândul tinerilor din România. Absolvenții își vor găsi mult mai ușor un loc de muncă, fiind deja pregătiți pentru cerințele angajatorilor. Într-o societate sănătoasă, fiecare se pregătește și își alege cariera în conformitate cu competențele și aptitudinile pe care le are. Nimeni nu trebuie să se simtă obligat să urmeze o formă de învățământ teoretic. Chiar din contră, dacă aruncăm o privire pe piața muncii, vom observa că angajații cu profil tehnic câștigă, uneori, venituri mult superioare față de absolvenții de studii teoretice”, a transmis Marian Cruşoveanu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6091 secunde