Ca urmare a articolului apărut în ziarul "Cuget Liber"

Concurs Șeful Poliției Transporturi și subordonații săi au vizitat, ieri, "culturile de motorină" din portul Constanța

586

Articole recomandate

După ce miercuri, 4 iunie a.c., ziariștii de la "Cuget Liber" v-au prezentat rețeaua artizanală de furat motorină din portul Constanța, în aceeași zi, organele abilitate s-au sesizat și au luat măsuri.

Ieri, jurnaliștii de la "Cuget Liber" au mers împreună cu șeful Poliției Transporturi, comisar șef Mihai Târpan, însoțit de șefii de servicii din cadrul Poliției Port, la locul de unde se fură combustibilul.
Oamenii legii au rămas stupefiați de modalitatea și ingeniozitatea acelora care au creat întreaga rețea de șanțuri și instalații rudimentare de furat combustibil.
Din primele cercetări polițiștii au tras concluzia că nu este nici o țeavă înțepată, ci doar infiltrații de motorină în pământ, de la stația CFR Agigea - Nord, care are și un depozit de combustibil.
Comisarul șef Mihai Târpan le-a dat indicații clare subordonaților săi, în sensul de a discuta cu șefii Administrației Portului Constanța, care să trimită în zonă oameni pentru a astupa șanțurile săpate de hoți, iar, pe de altă parte, polițiștii vor avea misiunea clară de a patrula cât mai des în perimetrul dintre poarta 7 și 8, pentru
a-i descuraja pe "afaceriștii" cu motorină din port.
Polițiștii îi vor obliga și pe șefii unei firme care se ocupă cu paza portului să își trimită oamenii pe teren și să vegheze ca "traficanții" cu motorină să nu mai pătrundă în port.
De asemenea, polițiștii trebuie să se convingă că nu este spartă nicio conductă a "Oil Terminal", care trece prin zonă, sau dacă cele ce se văd și sunt decopertate de hoți transportă apă sau motorină.

1.000 de metri pătrați din port, "cultivați" cu motorină
Amintim că în data de 3 iunie 2008, ziariștii de la "Cuget Liber" au descoperit în portul Constanța, în dreptul SC "COMVEX" SA, între Poarta 7 și Poarta 8, un sistem bine ticluit pentru furtul de motorină, care se întinde pe o suprafață de aproximativ 1.000 de metri pătrați. Rețeaua conține în jur de 20 de butoaie în care se adună combustibil prin decantație, fiind colectat la trei - patru zile de către "proprietari", iar în urma unui calcul simplu ei strâng lunar două - trei tone de motorină, fără ca Poliția să știe de existența lor.
Alexandru MOLDOVEANU

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9687 secunde