Semnal de alarmă! Prefectul judeţului Constanţa cere instructorilor auto să fie mai exigenţi şi să pregătească mai bine viitorii şoferi

285
Semnal de alarmă! Prefectul judeţului Constanţa cere instructorilor auto să fie mai exigenţi şi să pregătească mai bine viitorii şoferi - accidente-1626251567.jpg

Articole de la același autor

442 de accidente rutiere, dintre care 42 de accidente grave, în urma cărora au rezultat 31 de decese şi 22 de persoane rănite grav, au avut loc în judeţul Constanţa, în primele şase luni ale lui 2021. Potrivit raportului prezentat în cadrul Colegiul Prefectural, reunit în cursul zilei de miercuri, 14 iulie, principal cauză a producerii accidentelor este neacordarea de prioritate, cu o pondere de aproximativ 18% din total.

Despre numărul ridicat al accidentelor rutiere au vorbit, pe lângă conducerea IPJ Constanța, și reprezentanții Serviciului Regim Permise și Înmatriculări Constanța, care au explicat că una dintre cauzele principale ale producerii accidentelor grave este slaba pregătire a șoferilor. De altfel, în primele şase luni ale anului, dintr-un total de 25.000 de candidați pentru obținerea permisului de conducere, 75% au picat fie proba teoretică, fie proba practică.

„Numărul crescut de accidente ar trebui să ne ridice semne de întrebare și trebuie să îl considerăm un semnal de alarmă, să ne ducă la o conștientizare punctuală asupra problemei cu care ne confruntăm, ca societate. Instructorii auto, școlile de șoferi, specialiștii trebuie să fie exigenți și să evalueze corect fiecare elev în parte. Este și în responsabilitatea formatorilor ca drumurile noastre să fie mai sigure. Ponderea ridicată de candidați care sunt, inițial, respinși, ne arată că pregătirea lor poate fi substanțial îmbunătățită. De asemenea, trebuie să punem mare preț pe acțiunile de prevenire, pentru că acestea pot face diferența, în multe cazuri”, a declarat prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian COȘA.

Andreea PERHAIŢĂ

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6614 secunde