Senator din Constanța, TRIMIS ÎN JUDECATĂ pentru contrabandă cu țigări

395
Senator din Constanța, TRIMIS ÎN JUDECATĂ pentru contrabandă cu țigări - ionutzisu-1427972886.jpg

Articole de la același autor

Procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată a inculpaților:


• ZISU IONUȚ ELIE (în prezent senator), sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală și

• GROSU STELIAN, NIVACI GEORGE, CIOTI NICOLAE, TOCIA STELIAN, CARACOTI STELIAN MARIUS, NICOLAE GEORGE, CARACOTA ANTON, GIUMBA MIHAI, EMILIAN IULIANA CRISTINA, DĂNILĂ SABINA MARIA, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală.


În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea situație de fapt:


Inculpatul Zisu Ionuț Elie, în calitate de administrator al SC GFS D.F.R. SRL, a omis să constituie și să vireze acciza datorată bugetului consolidat al statului, ca urmare a evidențierii în actele contabile sau în alte documente legale a cheltuielilor care nu au la bază operațiuni reale, ori evidențierea altor operațiuni fictive.


Totodată, inculpatul Grosu Stelian, în calitate de responsabil al magazinului din Punctul de Trecere al Frontierei Vama Veche, județul Constanța (calitate cu care a fost învestit de administratorul SC GFS D.F.R. SRL, inculpatul Zisu Ionuț Elie), a înlesnit inculpaților vânzători în cadrul unității tip duty free comercializarea nelegală a produselor tip țigarete.


Din probele administrate pe parcursul urmăririi penale a mai rezultat faptul că inculpații Nivaci George, Cioti Nicolae, Tocia Stelian, Caracoti Stelian Marius, Nicolae George, Caracota Anton, Giumba Mihai, Emilian Iuliana Cristina și Dănilă Sabina Maria – toți operatori duty free (vânzători) în cadrul magazinului mai sus amintit, au vândut o cantitate de 58.058 cartoane de țigarete (peste nivelul destinat uzului personal stabilit de Ministerul Finanțelor Publice), către persoane fizice care nu figurează în evidențele IJPF Constanța ca intrate sau ieșite din țară, rezultând că acestea au fost comercializate pe teritoriul României, devenind astfel produse accizabile.


O relevanță deosebită o prezintă constatarea că, din cele 191 persoane care figurează în evidența Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche și care ar fi achiziționat țigarete în cantități impresionante din magazinul duty free, doar două sunt evidențiate cu date de identitate și număr de pașaport valide.


Prejudiciul total estimat a fi adus bugetului de stat este în cuantum de 1.612.509 lei, iar în vederea recuperării acestuia procurorii au dispus instituirea unor sechestre pe bunuri mobile și imobile aparținând inculpaților.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluționare, Înaltei Curți de Casație și Justiție. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5154 secunde