Sentință definitivă în cazul tinerilor care s-au înjunghiat în stradă, la Năvodari

524
Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au respins, ca nefondate, recursurile declarate de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța, de Robert Vicovianu și de partea civilă Marian Anghel împotriva sentinței Curții de Apel Constanța prin care Vicovianu a fost condamnat la pedeapsa de trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor calificat. Prin urmare, sentința aplicată de judecătorii constănțeni a devenit definitivă. Precizăm că instanța de fond, respectiv Tribunalul Constanța, îl condamnase pe Vicovianu la patru ani de închisoare cu executare, dar în apel sentința a fost modificată, aplicându-i-se acestuia o pedeapsă mai mică pentru că judecătorii au reținut că el ar fi fost provocat să comită fapta. Inculpatul va trebui să plătească totuși despăgubiri materiale în cuantum de 2.500 de lei, și morale de 5.000 de lei.
Potrivit rechizitoriului, la data de 12 februarie 2009, în jurul orei 18,50, Marian Anghel s-a deplasat la Școala nr. 1, din orașul Năvodari, pentru a-și lua prietena de la cursuri și a o conduce acasă. Pe drumul de întoarcere, Anghel s-a întâlnit cu un grup de amici, cu care s-a salutat, după care, alături de prietena sa, și-a continuat drumul. După câțiva metri, din spate a venit Robert Constantin Vicovianu, care era însoțit, la rândul lui, de prietena sa.
Între ei a izbucnit un conflict spontan, pe motiv că nu aveau loc să treacă strada.
Cei doi s-au lovit reciproc cu pumnii peste față, după care Vicovianu a scos un cuțit și l-a lovit pe Anghel în partea stângă a toracelui. Tânărul rănit și prietena lui au plecat după ce alte persoane au sărit să-l despartă pe băiat de atacator. Numai că, în apropierea bisericii "Buna Vestire", din localitate, din cauza leziunilor suferite, băiatul nu s-a mai putut deplasa. Prietena lui l-a lăsat într-o scară de bloc și a fugit să-i anunțe părinții băiatului. Ulterior, la locul respectiv a sosit o ambulanță, care l-a transportat pe Anghel la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, unde a fost supus unor intervenții chirurgicale. Partea vătămată a fost internată în spital în perioada 12 - 19 februarie 2009, și, potrivit raportului medico-legal, viața băiatului a fost pusă în pericol, din cauza leziunilor suferite.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.734 secunde