Sevil Shhaideh, achitată de magistraţi în dosarul "Belina"

261
2
Sevil Shhaideh, achitată de magistraţi în dosarul
Sevil Shhaideh, fost ministru al Dezvoltării, a fost achitată de Tribunalului Bucureşti în dosarul „Belina“, în care este acuzată de abuz în serviciu.

În acelaşi dosar a fost achitați preşedintele CJ Teleorman, Adrian Ionuţ Gâdea, dar şi ceilalţi inculpaţi - Ionela Stoian (fostă Vasile), director în cadrul MDRAP la data faptelor, Mariana Sanda Gheorghiu, asistent registrator principal în cadrul Biroului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Alexandria, şi Rodica Guşă, asistent registrator la acelaşi birou. De asemenea, judecătorii au dispus ridicarea măsurilor asigurătorii instituite faţă de aceştia. Decizia nu este definitivă.

Procurorii susţin că în anul 2013, prin acţiunea concertată a unor persoane cu funcţii publice, părţi din insula Belina şi braţul Pavel, situate în albia minoră a Dunării, au trecut ilegal din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea CJ Teleorman, iar după doar câteva zile, cele două proprietăţi, cu suprafaţă de 278,78 de hectare, respectiv 45 de hectare, au fost închiriate tot ilegal firmei Tel Drum, pentru realizarea transferului de proprietate fiind adoptată HG 943/2013, act cu caracter individual prin care au fost încălcate o serie de dispoziţii legale.

Potrivit anchetatorilor, insula Belina şi braţul Pavel, fiind situate în albia minoră a Dunării, fac parte din domeniul public al statului prin efectul legii şi al Constituţiei, astfel că nu puteau fi trecute în proprietatea unui consiliu judeţean prin hotărâre de Guvern, ci doar prin lege.Articole pe aceeași temă

Vineri, 20 Octombrie 2017
Stire din Politică-Administrație : Sevil Shhaideh,  numită consilier de stat
Pagina a fost generata in 0.6136 secunde