Sfaturi ale polițiștilor pentru șoferii care circulă pe caniculă

276
Sfaturi ale polițiștilor pentru șoferii care circulă pe caniculă - sofer-1345467753.jpg
Urmare a avertizării Administrației Naționale de Meteorologie conform căreia în zilele de marți, miercuri și joi vremea va fi caniculară în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia și sud-vestul Transilvaniei, unde se vor înregistra valori termice, în general, între 37 și 39 de grade, Direcția Rutieră recomandă participanților la trafic să își planifice deplasările cu autovehiculul, pe cât posibil, în afara intervalului orar 10 - 18.

Reprezentanții IGPR spun că posesorii de permis de conducere cu afecțiuni medicale (cardiovasculare, neurologice sau endocrine) sunt sfătuiți să renunțe la conducerea autovehiculelor pe drumurile publice în intervalul orar menționat.

În cazul deplasărilor în intervalele de timp caniculare, se recomandă opririle dese în vederea repausului și hidratării conducătorului de autovehicul, iar pe cât posibil staționarea autovehiculului să fie efectuată în zone umbrite.

"Atunci când, în calitate de pasageri, în autovehicul se regăsesc copii sau bătrâni, este recomandabil ca aceștia să fie protejați de razele directe ale soarelui. Copiii nu vor fi lăsați să aștepte în interiorul autovehiculelor parcate la soare, iar transportul lor pe distanțe lungi nu se va efectua în vehicule fără posibilități de climatizare!

În cazul în care autovehiculul a fost staționat la soare, înainte de plecarea la drum, porniți instalația de climatizare pentru realizarea unui confort termic necesar conducerii în siguranță a unui autovehicul", se mai precizează în comunicatul emis de IGPR.

Înainte de plecarea la drum este necesară verificarea stării tehnice a autovehiculului și, în special, a presiunii în pneuri, gradul de îmbătrânire și uzură al acestora și al racordurilor, precum și verificarea instalației de climatizare.

Polițiștii vă dau următoarele sfaturi pentru a avea parte de un drum liniștit: "Nu conduceți sub influența băuturilor alcoolice! Consumul de alcool reprezintă una dintre cauzele încă frecvente de conturbare a capacității de conducere, deși există tendința de a se subestima rolul său. Nu conduceți dacă vă simțiți obosiți! Planificați-vă în așa fel călătoriile, încât să nu parcurgeți într-o zi mai mult de 300 de kilometri! În cazul în care administratorul drumului public, împreună cu poliția rutieră dispune parțial sau total restricționarea traficului rutier pe anumite sectoare de drum, respectați în totalitate semnalele și indicațiile polițiștilor de deviere a traficului rutier!"

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3363 secunde