Canicula a înmulțit solicitările la ambulanță și la Constanța

236
Canicula a înmulțit solicitările la ambulanță și la Constanța - ambulanta-1343231234.jpg
Peste 3.600 de persoane din țară au fost nevoite să solicite intervenția ambulanței într-un interval 24 de ore, din cauza căldurii extreme, a anunțat, ieri, Ministerul Sănătății. La Constanța, cei de pe ambulanțe spun că, în același interval, au avut de rezolvat aproximativ 400 de apeluri.

Conform datelor centralizate de minister prin Centrul operativ pentru situații de urgență (COSU), în timpul zilei de marți și în noaptea dintre marți și miercuri, 67 de români au avut nevoie de îngrijiri medicale, din cauza temperaturilor ridicate, și li s-a acordat ajutor specializat. De asemenea, la nivel național, Serviciile de Ambulanță au mobilizat 614 autospeciale pentru intervențiile în caz de urgență și au fost organizate 410 puncte de prim ajutor.

Reprezentanții Serviciului Județean de Ambulanță Constanța spun că, pe timp de caniculă, solicitările cresc, de regulă, cu 25 de procente, înregistrându-se în jur de 400 de apeluri în 24 de ore. Printre afecțiunile cele mai frecvente întâlnite de echipajele ambulanțelor de pe litoral se numără lipotimiile, accidentele rutiere și insolațiile.

Pentru a evita incidentele cauzate de temperaturile extreme, Ministerul Sănătății recomandă în continuare populației să urmeze sfaturile medicilor și să ocolească, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11.00 și 18.00, să consume multe lichide, fructe și legume și să evite băuturile alcoolice sau puternic cofeinizate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 16 Iulie 2012
Stire din Monden : Cum să faci sex pe caniculă
Pagina a fost generata in 0.3388 secunde