Sfaturi cum să nu ajungeți victimele infracțiunilor cu violență

171
3

Articole de la același autor

Polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu cei ai Secției 5 și ai Serviciului de Ordine Publică au desfășurat, ieri, o activitate de preve-nire a infracțiunilor săvârșite cu violență. Aceștia s-au aflat în incinta supermarketului Real, unde au împărțit pliante și sfaturi constănțenilor. Oamenii au fost sfătuiți să nu se afișeze în mod osten-tativ cu obiecte de valoare, cum ar fi lănțișoare, brățări sau telefoane mobile, să nu vor-bească cu persoanele necunoscute sau amicii ocazionali de valorile pe care le dețin, să evite, după lăsarea întunericului, deplasările și plimbările pe alei neiluminate, izolate și necirculate, la intrarea în imobil să fie atenți la persoanele suspecte, să manifeste atenție asupra bunurilor și dacă se încearcă smul-gerea lor, să acționeze prompt și să alerteze persoanele din imediata apropiere, iar în cazul în care sunt victime ale unor astfel de infracțiuni sau mar-tori oculari în asemenea îm-prejurări, să nu ezite și să apeleze numărul de urgență 112. Astăzi, oamenii legii se vor afla în Eforie, unde vor împărți pliante și sfaturi locuitorilor.

Comentează știrea

Nicu
2 octombrie 2013
Pazea !

Adica daca ti-ai cumparat un lantisor,sa-l potri acasa sub pajama,cu patura-n cap. Daca vrei telefon mobil,lasa fitele cu smarturi si alte alea si sa-l tii pe vibratii,ca atunci cand esti sunat sa nu atragi talharii. Imadiet dupa asfintit,intram in camuflaj inchisi in case si daca ne cacam in fundul curtii,sunam intai la 112,sa fim protejati pe drum.Nu atingeti infractorii nici macar cu privirea,ei sunt monumente ale naturii si tarii protejate de legile noastre!

Miruna
2 octombrie 2013
kustenge e sub asediul taifunulului si urgiei SULTANUL SI PORCUSORUL ATOTPUTERNIC

kustenge e sub asediul taifunulului si urgiei SULTANUL SI PORCUSORUL ATOTPUTERNIC de ani de zileub urgia incompetentei membrilor clanului sau,raja,ratc, ecarisaj cta,coruptia clanului care a umplu orasul de caini maidanezi, gunoaie, de tzi gani.sulttanul si porcusorul si clanul economico financiar pesedisto pastaios au umplut orasul de constructii semi ilegale ,au umplut institutiile locale de la ratc la politia locala si Confort Urban(IN FALIMENT CA SI RATC)de incompetenti care nu sunt capabili sa rezolve problemele Serviciul Public de Impozite, Taxe și alte venituri ale bugetului local (SPIT), din cadrul Primăriei Constanța, cere falimentul Edil Urban SRL, firmă la care unic asociat este Consiliul Local Municipal. Dosarul a fost înregistrat pe 30.09.2013 la Tribunalul Constanța, la Secția II civilă, având ca obiect procedura insolvenței, iar primul termen a fost fixat pe 12.11.2013. Conform datelor de la ANAF, Edil Urban nu figurează cu datorii la bugetele de stat, dar acțiunea SPIT nu putea avea alt motiv decât debite ale firmei Consiliului Local către bugetul orașului. Edil Urban SRL are ca domeniu de activitate servicii support pentru întreprinderi și a declarat pentru 2012 o cifră de afaceri de 202.664 lei și pierderi de 237.046 lei, fără nici un angajat declarat. De asemenea, Edil Urban înregistra la nivelul anuluiu trecut datorii totale de 3.718.633 lei.

Trasnea
2 octombrie 2013
Violenta

Este foarte interesant modul in care autoritatile inteleg sa abordeze si sa rezolve anumite probleme. Decat sa utilizam banii pentru a mari numarul angajatilor Ministerului de Interne care pot fi trimisi sa patruleze pe strazile orasului nostru cu scopul de a preveni actele antisociale comise de unii indivizi, realizeaza campanii de informare si iti cer sa stai acasa, sa te imbraci frumos in casa, sa te poti bucura de o bijuterie tot in casa. Probabil ca prin astfel de campanii banii se pot fura mai usor. Nu cred ca este corect sa sa procedeze astfel. In opinia mea, Mazare nu mai este de prea mult timp primarul orasului Constanta si ma tot intreb de ce il mai aleg unii dintre concetatenii nostri. Cladirile din centrul Constantei se prapadesc si ofera tuturor o imagine deplorabila. Cersetorii agresivi si indivizii certati cu legea se inmultesc ingrijorator, dar eu sunt sfatuit sa ma imbrac intr-uin sac si sa merg pe mijlocul starzii ca sa ma feresc de cei rai. Minunat sfat. Totusi, nu pot sa trec sub tacere urmatoarea constatare: in marile orase ale Europei civilizate si implicate preventia actelor antisociale nu se realizeaza prin impartirea de pliante si sfaturi, ci prin prezenta permanenta si vizibila a echipajelor de Politie in toate locurile publice - piete, gari, auto sau aerogari, muzee, parcuri, supermarketuri, licee, scoli, etc. La noi daca esti in pericol nu are cine sa intervina intimp util. Esti o victima sigura. Pana apuci sa suni la 112 se pot intampla toate nenorocirile. In Romania lui Basescu si in Constanta lui Mazare nu se face preventie, ci doar constatare si apoi cercetare. Siguranta cetateanului nu mai conteaza.

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 25 Septembrie 2013
Stire din Eveniment : Prins cu 236 km/h, pe Autostrada Soarelui
Marţi, 24 Septembrie 2013
Stire din Eveniment : Constănțeancă dispărută de acasă
Pagina a fost generata in 0.6462 secunde