Shyti Blenis vrea să fie achitat în dosarul traficului de minori

807
Shyti Blenis vrea să fie achitat în dosarul traficului de minori - a34335a3bede0f17a7af733b697ad848.jpg
Albanezul Shyti Blenis,
condamnat la detenție
pe viață în cazul triplului asasinat de la Man-galia, a cerut achitarea în dosarul în care este judecat pentru trafic de minori.
Magistrații de la Tribunalul Constanța au amânat pentru sfârșitul acestei săptămâni pronunțarea unei sentințe în dosarul în care Shyti Blenis, alături de fostul polițist Răzvan Denis Ciolacu, Ște-fan Niculescu și Emil Ivan, este acuzat că ar fi obligat mai multe tinere să se prostitueze în diferite țări europene.
Toți cei patru suspecți au solicitat instanței să fie achitați, declarând că nu se fac vinovați de niciuna din faptele arătate în rechizitoriul prin care au fost trimiși în judecată.
Potrivit actului de inculpare, cetățeanul albanez, Shyti Blenis, ar fi cumpărat-o, la începutul lunii noiembrie 2004, în schimbul sumei de 600 de euro, pe tânăra Georgiana Tache, de la un individ din Cernavodă. El ar fi cazat-o în apartamentul său și, prin înșelăciune, inițial a promis că o va duce la muncă în străinătate și apoi, prin con-strângere, a obligat-o să se prostitueze. În același mod ar fi procedat și cu Ionela Mariana Manolache și cu minora Elena, pe care a cumpărat-o cu 300 de euro. Albanezul a fost ajutat de Ștefan Niculescu și de agentul de poliție Răzvan Denis Ciolacu. Ulterior, tinerii au închiriat un apartament pentru fete.
Alături de cei trei bărbați, a fost trimis în judecată și Emil Ivan, din Cernavodă, de la care Shyti Blenis a cumpărat-o pe Georgiana Tache. Anchetatorii susțineau, la momentul tri-miterii în judecată, că Shyti Blenis ar face trafic inter-național cu persoane, fiind vorba despre o rețea formată din mai mulți cetățeni albanezi. Fetele erau așteptate de albanezi în Germania, Anglia și Italia.
Shyti Blenis și Niculescu sunt condamnați, printr-o sen-tință nedefinitivă, la detenție pe viață în cazul triplului asasinat comis asupra soților Lucreția și Alexandru Ion și a fetiței lor de opt ani, Amalia.
Judecătorii Tribunalului Con-stanța au amânat pronunțarea pentru 12 iunie, dată până la care avocații suspecților vor putea depune concluzii scrise la dosar, pentru achitarea clienților lor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7627 secunde