Și braconierii fug de Garda de Coastă tot în mașini "bulgărești"

462
Polițiștii de frontieră din Cernavodă au avut o zi plină miercuri: au prins patru bărbați care pescuiau ilegal și au confiscat peștele pescuit și un dispozitiv artizanal de pescuit.
Miercuri, în jurul orei 6,00, oamenii legii au oprit o barcă, pe Dunăre, în care se aflau Ivan Enache, de 67 și Emil Iocov, de 42 de ani, din Ghindărești. Cei doi aveau 20 kilograme de pește din specia plătică și două plase de pescuit. Verificările au stabilit faptul că cei doi dețin autorizație de pescuit comercial, însă au ignorat faptul că perioada de prohibiție nu se încheiase. Drept pentru care, peștele le-a fost confiscat.
Câteva ore mai târziu, în jurul orei 10.30, polițiștii de frontieră au primit o informație cum că pe Dunăre se află o șalupă cu doi bărbați, care pescuiau cu mijloace electrice. Ajunși în zonă, oamenii legii i-au depistat pe Costel Teodor, de 38 de ani, și Marian Agiu, de 20 de ani, din Cernavodă. Între timp, cei doi abandonaseră barca, reveniseră pe malul drept al Dunării și încercau să părăsească zona într-un Opel cu numere de Bulgaria. În urma controlului autoturismului au fost descoperite 5 lansete, un minciog și un dispozitiv electric artizanal care era ascuns într-o sacoșă și depozitat în lăcașul roții de rezervă. Inițial, bărbații au declarat că au găsit dispozitivul electric abandonat într-o pădure. Uneltele de pescuit și dispozitivul electric, bunuri cu o valoare de aproximativ 650 lei, au fost ridicate în vederea confiscării.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3696 secunde