La ce se poate ajunge

Șicanările în trafic - nervi întinși la maxim și "frigiderul plin"

1080
5
Șicanările în trafic - nervi întinși la maxim și

Articole de la același autor

Străzile Constanței sunt din ce în ce mai nesigure, asta după ce unii șoferi mai nervoși consideră că este just să-și facă dreptate șicanându-i pe alții în trafic. Pe principiul "îmi fac singur dreptate", constănțenii aleg, de multe ori, să se înjure, să se răzbune și să se urmărească în trafic.

Iată ce avem de făcut în momentul în care întâlnim astfel de persoane.

Șicanarea în trafic - la ordinea zilei în Constanța. Nervii șoferilor sunt întinși la maximum, iar de la o înjurătură până la bătaie e un singur pas. În fiecare zi suntem martorii unor urmăriri ca în filme, urmate, așa cum s-a mai întâmplat, de înjurături și chiar scandaluri sau bătăi.

Cele mai frecvente șicane în trafic

De cele mai multe ori, șoferii constănțeni care șicanează în trafic fie aleg să te depășească, să pătrundă în fața ta și să pună frână bruscă, fie să te blocheze, adică să meargă în fața ta cu o viteză redusă, însă să accelereze atunci când vrei să depășești, astfel încât să nu-ți mai poți continua drumul. Cunoscute mai sunt și situațiile în care un autoturism se apropie inconștient de mult de spatele mașinii pe care o conduci, vrând să simuleze o tamponare. În unele cazuri, șoferul din față, nevinovat, poate frâna, astfel producându-se un accident rutier de toată frumusețea, iar asta doar din inconștiența unora. Polițiștii rutieri spun că șicanarea în trafic este o "manevră" foarte periculoasă.

"Șicanarea în trafic este foarte periculoasă pentru că se încalcă flagrant o regulă de circulație dinamică, care pune în pericol siguranța participanților la trafic, nu doar a celor implicați în șicană, ci și a celorlalți. Pietoni nevinovați sau alți șoferi pot fi victimele șicanelor", precizează Ciprian Sobaru, șeful Serviciului Rutier Constanța.

De la ce pornește totul

Șicanările care predomină pe străzile din Constanța pornesc, de obicei, de la o manevră efectuată greșit de un participant la trafic. Acesta poate semnaliza stânga, dar de fapt să vireze la dreapta, de exemplu. Șoferul din spatele său, nervos, hotărăște să se ia după respectivul pentru a se descărca, pentru a se răzbuna. Rutieriștii constănțeni spun că cel mai bine este să se ofere circumstanțe atenuante.

"Întotdeauna să se acorde circumstanțe atenuante. Dacă alegi să șicanezi pe cineva, este cu intenție, neexistând termenul de șicanare din culpă. Doi la mână: nu are rost să-ți pui libertatea în pericol, pentru nevoia de a te descărca", afirmă șeful SR Constanța.

Ce este de făcut

Sesizările în acest sens se pot depune la Serviciul Rutier sau la cea mai apropiată unitate de Poliție, însă îți trebuie o bază solidă, în sensul de probe sau martori. În caz contrar se nasc suspiciuni, întrucât oricine care are ceva de împărțit cu o altă persoană ar putea să dea cu subsemnatul la Poliție doar să se răzbune.

"Cetățenii care se confruntă cu astfel de situații pot suna la 112 sau se pot deplasa la cea mai apropiată unitate de Poliție pentru a sesiza evenimentul. Nu există o amendă specială pentru șicană, ci depinde de regula de circulație încălcată. De exemplu, te poți alege cu amendă pentru nepăstrarea distanței față de autovehiculul din față, nerespectarea regulilor privind schimbarea benzii de circulație, atunci când mergi haotic, neacordarea de prioritate, circulația cu o viteză redusă în mod nejustificat", spune polițistul. 

Comentează știrea

ovidiu
21 septembrie 2013
Trafic civilizat

Multe neînțelegeri ar dispare dacă cei în drept ar realiza o fluidizare mai buna a traficului,unda verde, sensuri unice pe unele străzi paralele, modernizarea intersecțiilor .Un exemplu intersecția Tomis -Soveja .Pe Tomis ,la orele de varf coada ajunge la 1km,degeaba ai voie să faci dreapta in intersecție dacă benzile sunt ocupate -cu 200-300 m înaine de intersecție bulevardul ar trebui lărgit cu cite o bandă pe sens pentru a face la dreapta. Pe bd Aurel Vlaicu la Maritimo sunt cite 2 treceri de pietoni la fiecare sens giratoriu plus intre ele a mai apărut o trecere de pietoni la cele 3 blocuri construite recent .Total 5 treceri de pietoni pe 500 m . trecerile de langă cele 2 sensuri giratorii ar trebui desființate, iar cea nou inființata ar fi îndeajuns mai ales ca se află in preajma stației de autobuz- un paradox stația 1, 44 de pe sensul de langa Maritimo nu are pereche pe sensul celalalt sens de mers.

europeanu
21 septembrie 2013
Frigiderul plin...

Un titlu mai mult decat lipsit de eleganta...Dar pentru faptul ca nu mai da nimeni din redactie in derbedeul si secatura orasului,se potriveste.In loc sa umpleti frigiderele mai bine ocupati-va de hotii mazare si porc obosit si betiv.

fjvg
21 septembrie 2013
kk ...

Sa suni la 112 ?? Va spun eu ca sunam degeaba ...in ziar sau la tv suna bine dar in realitate nu este deloc asa . M-am intalnit cu o situatie de genu cand a trebuit sa intru pe camp pentru ca retardatu din spatele meu nu a mai avut rabdare si s-a incadrat in depasire ....normal ca nu a avut timp si a tras de volan direct spre mine . Am sunat la 112 ,avand si martori in masina , si domnii "militieni" foarte legisti mi-au spus sa opresc la prima sectie de politie sa reclam . Politie de KKAT !!! In unele tari mai civilizate se opreste masina respectiva in acel moment . Asta este , suntem un popor de stire nu de realitate

noni
21 septembrie 2013
si marmota ??

Pt infectii din trafic, am pus camera video, ascunsa in parbriz, abia ii atept. Pt faz acu 112 la fel, e fals...un vecin si-a batut crunt nevasta, am sunat 112 si politia a venit duoa o ora !!! Unul din ei a inceput sa rada spunand ca unele neveste chiar mai merita bataie, deci nu trebuie sa ma alarmez !!! Cat despre faptul ca nu dati voi in cel ce va plateste, si asta e adevarat. ATI MAI SCRIS VOI CEVA DE SULEYMAN SULAMICA ?? De ce oare, a disparut, sau va e frica ??? Noi nu l-am uitat si cu siguranta nici pe voi. PREFACUTILOR !!

ptr militieni
21 septembrie 2013
circumstante atenuante?

"Întotdeauna să se acorde circumstanțe atenuante"?????? Cum dracu sa acorzi circumstante atenuante daca intr-un km dai peste cel putin 5-6 boi care ori semnalizeaza dupa ce calca frana ori intorc in loc nepermis chiar in fata ta fie ca te-au vazut sau nu ori se taraie cu 20-30 de km/ora pe banda a 2-a si cand incerci sa-l depasesti pe prima banda accelereaza...cum dracu sa ignori cand gasesti astfel de boi in fiecare zi???!!! asta recomanda politia??? rahatul care face recomandarea asta, sa stea la semafor si sa fie unul inaintea lui care baga in viteza abia cand masinile din fata lui au plecat deja de secunde bune si tu stai in spatele lui si te uiti cum esti depasit prin dreapta, evident ca nu te poti baga si staaaaaai in spatele cretinului care deabia se misca! rahatul care face recomandarea asta, sa-l vad cum acorda el circumstante atenuante atunci cand ajunge la o intersectie unde are prioritate se gaseste unul care scoate masina jumatate pe banda lui!! rahatii de militieni sa iasa in strada, sa stea la intersectiile semaforizate, acolo unde o gramada de cretini vin pe banda unu, de multe ori libera si se pun in fata celor care stau la semafor. Asta nu ar fi mare problema dar idiotii se scobesc in nas cand vine verde sau deabia pleaca de la semafor, incet, incet sa nu le pocneasca motorul! CRETINILOR DE MILITIENI, NU-MI CERETI MIE SA AM CIRCUMSTANTE ATENUANTE FATA DE CEI CARE NU STIU SA CONDUCA, CARORA LE-ATI DAT PERMISE DIN IGNORANTA VOASTRA!!!! TRATATI CAUZA SI NU EFECTUL!!!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 20 Septembrie 2013
Stire din Eveniment : Poliția Rutieră / Controale în trafic
Miercuri, 18 Septembrie 2013
Stire din Eveniment : Sute de șoferi, amendați de rutieriști
Pagina a fost generata in 1.7177 secunde