Controale de amploare la microbuzele de transport elevi

124

Articole de la același autor

Polițiștii rutieri, în cooperare cu autoritățile publice locale, Inspectoratele Școlare Județene și reprezentanții ISCTR au verificat autovehiculele destinate transportului de elevi. 

Pentru reducerea riscului de victimizare al elevilor prin accidente rutiere, polițiștii rutieri constănțeni au verificat, înainte de începerea anului școlar, microbuzele cu care sunt transportați elevii la unitățile de învățământ, dar și pe șoferii care urmează a conduce autovehiculele. 53 de șoferi au fost instruiți cu privire la cum este bine și legal să circule. Au fost verificate 53 de autovehicule de la Medgidia, Mangalia, Crucea, Saraiu, Cernavodă, Pecineaga, Mihail Kogălniceanu, Nicolae Bălcescu, Bărăganu, Independența, Peștera, Ostrov, Corbu, Castelu, Tortomanu, Săcele și alte comune constănțene. 

"În perioada 9-12 septembrie am desfășurat activități de inventariere a autovehiculelor destinate transportului elevilor care deservesc unități școlare din județul Constanța. Am identificat conducătorii autovehiculelor respective. S-a făcut verificarea documentelor legale, adică a permisului de conducere și a certificatului de competență profesională, dar și a documentelor autovehiculelor, respectiv ITP-ul și asigurarea. Conducătorii auto au fost instruiți privind respectarea normelor rutiere și a destinației autovehiculelor", precizează Cristina Vasile, purtătorul de cuvânt al Serviciului Rutier Constanța. 

În perioada 16-19 septembrie, rutieriștii au verificat valabilitatea inspecției tehnice periodice, dar și dacă mașinile au asigurarea de răspundere civilă auto obligatorie. De asemenea, au fost verificați și conducătorii auto, pentru a se vedea dacă dețin certificat de competență profesională, categoria corespunzătoare a permisului de conducere și valabilitatea acestuia, dar și pentru a fi siguri că șoferii nu vor accepta mai mulți elevi decât le permite numărul de locuri. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.441 secunde