Sindicaliștii, semnal de alarmă! "Polițiștii au nevoie de măști speciale și mănuși!!"

193
Sindicaliștii, semnal de alarmă!

Articole de la același autor

Polițiștii, medicii, jandarmii sunt în prima linie în asigurarea măsurilor împotriva răspândirii coronavirusului în țara noastră. Dar nici în prima linie nu sunt asigurate toate măsurile de protecție necesare, atrag atenția voci din rândul acestor angajați ai statului. Astfel, sindicaliștii din rândul polițiștilor arată că a fost înființată "Alianța Polițiștilor COVID 19" în care

s-au unit mai multe sindicate din sistemul polițienesc și solicită, printre altele, asigurarea de măști, echipamente de protecție și dezinfectante pentru între personalul. "Dacă este posibil vă solicităm să achiziționați de urgență măști speciale pentru respirație și nu măști chirurgicale pentru desfășurarea în condiții optime a misiunilor. Planificați în regim de urgență întreg personalul calificat să execute misiuni în zona operativă, indiferent de compartimentul în care își desfășoară activitatea", au transmis reprezentanții Federației Sed-Lex.

Pe de altă parte, surse din rândul polițiștilor constănțeni au afirmat pentru "Cuget Liber" că în județul Constanța… există măsuri de protecție și nu prea! "Am primit vreo sută de măști iar noi suntem 50 de lucrători la secție. Facem un calcul, să vedem, câte măști revin fiecărui polițist. Am mai primit și jumătate de litru de dezinfectant. Nu am primit însă nicio pereche de mănuși, ieșim pe teren pe riscul nostru", ne-a transmis un polițist din rândul celor care ies, zilnic, pe străzile Constanței.

Referitor la cele semnalate, reprezentanții IPJ Constanța ne-au precizat: "Fiecare polițist a fost instruit și este instruit permanent cu privire la modalitățile de prevenire a răspândirii noului tip de coronavirus. Totodată, fiecare polițist este echipat, la intrarea în serviciu, cu mască de protecție, mănuși și are posibilitatea de a folosi substanțe dezinfectante. La nivelul unității noastre au fost distribuite materiale și echipamente de protecție, constând în măști, covoare antimicrobiene, soluții dezinfectante. Permanent, conducerea IPJ Constanța monitorizează situația, iar materialele sunt suplimentate și repartizate în mod constant, tocmai pentru a nu exista subunități cu deficit de protecție și pentru ca polițiștii să gestioneze, în continuare, situația operativă în mod corespunzător". 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5594 secunde