Covid-19 atacă!

Autoritățile golesc spitalele de pacienții fără urgențe și fac loc pentru cei infectați

608
Autoritățile golesc spitalele de pacienții fără urgențe și fac loc pentru cei infectați - fotofondautoritatilegolesc-1584980509.jpg

Articole de la același autor

Cifrele privind răspândirea virusului Covid-19 sunt din ce în ce mai îngrijorătoare. Cinci persoane au murit infectate, iar numărul cazurilor aproape s-a dublat în trei zile. Autoritățile fac apel la oameni să înțeleagă gravitatea situației și să stea în case.

143 de noi cazuri de infectare cu coronavirus au fost înregistrate în România, în numai 24 de ore. Virusul Covid-19 se extinde extrem de repede și amenință toate zonele țării. Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, în cursul zilei de ieri, erau raportate 576 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre acestea, 73 au fost declarate vindecate și externate. Pacienții noi confirmați pozitiv au vârsta cuprinsă între cinci și 76 de ani. În unitățile sanitare, la Terapie Intensivă, sunt internați 15 pacienți, din care șapte în stare gravă.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 5.066 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contractat virusul Covid-19. Alte 72.247 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până luni, 23 martie, fuseseră prelucrate, la nivel național, 11.223 de teste, dintre care 277 în unități medicale private.

În județul Constanța, sunt 34 de persoane confirmate ca fiind infectate cu Covid-19 și se află internate în Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. De asemenea, 361 de persoane sunt în carantină și 4.120 de persoane sunt în izolare.

În 24 de ore, de duminică și până luni, au fost înregistrate 1.073 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 5.134 la linia Telverde – 0800/800.358, deschisă special pentru informarea cetățenilor. Atenție, însă, acesta nu este un număr de urgență, ci o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.

Interzis să ieșim din case noaptea

Autoritățile locale și naționale fac în continuare apel la populație să respecte rectricțiile și recomandările și să iasă din case numai atunci când au cu adevărat nevoie de alimente sau de asistență medicală. Aseară, la ora 22.00, a intrat în vigoare interdicția prevăzută în Ordonanța Militară nr. 2 din 21 martie 2020, de a ieși pe stradă între orele 22.00 și 6.00. Dacă totuși aveți o urgență medicală sau trebuie să ajungeți la o persoană vârstnică izolată ori mergeți la serviciu, trebuie să completați o declarație în care oferiți informații despre traseul pe care îl veți parcurge. Declarația poate fi obținută de pe site-ul web al Guvernului României, Ministerului Afacerilor Interne sau o puteți completa de mână, cu preluarea tuturor elementelor prevăzute în modelul pus la dispoziție de autorități.

Au fost sistate internările

Din păcate, pe măsură ce numărul cazurilor crește, situația în spitale se agravează. Tocmai de aceea, începând de astăzi, pentru o perioadă de 14 zile, sunt suspendate internările pentru intervențiile chirurgicale și alte tratamente și investigații medicale spitalicești, care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate.

De asemenea, se suspendă consultațiile programate și programabile, în structurile ambulatorii ale spitalelor publice și private. În plus, astăzi și mâine, vor fi externați toți pacienții care nu reprezintă urgențe și care nu necesită obligatoriu acordarea îngrijirilor medicale în spital.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.2523 secunde