Sirian mort, găsit de polițiștii de frontieră pe un pescador plin cu emigranți

97

Articole de la același autor

Polițiștii de frontieră de pe nava "Ștefan cel Mare", aflată în misiune în apele Italiei, în cadrul Operațiunii Maritime Comune AENEAS 2013, au salvat încă aproape 300 de emigranți sirieni.

La sfârșitul săptămânii trecute, nava "Ștefan cel Mare", aflată în misiune de patrulare, în baza unei informări din partea Centrului Internațional de Coordonare (ICC) de la Roma, a declanșat o operațiune SAR ("search and rescue" - căutare și salvare) în apele teritoriale italiene. În cadrul acțiunii, a fost identificată o șalupă de pescuit supraîncărcată cu emigranți, care se deplasa către coasta italiană, cu viteză redusă.

Nava românească s-a apropiat de pescador, ocazie cu care s-a stabilit că la bordul bărcii se aflau 298 de emigranți, dar și o persoană decedată de două zile. La bord erau 130 de bărbați, 54 de femei și 114 minori, sirieni care au recunoscut că au fugit, pentru a căuta refugiu în spațiul Schengen. 

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, marea fiind foarte agitată și valurile depășind doi - trei metri, transferul emigranților la bordul navei "Ștefan cel Mare" nu putea fi efectuat în siguranță, drept pentru care pescadorul a fost remorcat, iar la bordul acestuia a fost trimisă o echipă de paramedici. 

Reamintim că, în lunile august și septembrie 2013, polițiștii de frontieră de pe nava "Ștefan cel Mare" MAI 1105 au mai salvat aproape 500 de emigranți sirieni, aflați pe patru ambarcațiuni supraaglomerate și în derivă. Mai mult, în cadrul operațiunii din Italia, nava românească a depistat și reținut o navă suspectă care, în urma anchetei desfășurate de autoritățile italiene, s-a dovedit a fi o "navă mamă", implicată în transportul a sute de emigranți ilegali în Italia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5479 secunde