Situația din Siria și Mărea Neagră, discutată între oficiali români și americani

213
Situația din Siria și Mărea Neagră,  discutată între oficiali români și americani - situatia-1491841939.jpg
Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, a primit, ieri, vizita unei delegații a Camerei Reprezentanților a SUA, compusă din Mike Rogers, Scott DesJarlais, Ralph Abraham, Jim Banks și Steven Palazzo. La întâlnire au mai participat ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, și șeful SMG, generalul Nicolae Ciucă.

Agenda de discuții s-a concentrat pe aspectele prioritare ale cooperării militare din cadrul Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite ale Americii și colaborarea în cadrul aliat. Oficialii români și americani au avut un schimb de opinii asupra evoluțiilor recente din mediul de securitate internațional, cu accent asupra situației din Siria și a regiunii Mării Negre.

În acest context, ministrul Apărării Naționale a subliniat angajamentul României în eforturile internaționale de contracarare a terorismului, ca parte a Coaliției internaționale anti-ISIL. Ministrul Leș a evidențiat importanța deosebită pe care România o acordă dezvoltării Parteneriatului Strategic cu SUA și a apreciat angajamentul solid al Statelor Unite în consolidarea securității la Marea Neagră, precum și prezența trupelor americane pe teritoriul național.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.1731 secunde