SITUAȚIE ALARMANTĂ / "În România sunt circa 900.000 de consumatori ocazionali de droguri"

230
SITUAȚIE ALARMANTĂ /

Articole recomandate

Directorul Centrului Internațional Antidrog și pentru Drepturile Omului (CIADO), Gigel Lazări, a declarat că se estimează să fie în România aproximativ 900.000 de consumatori ocazionali de droguri, majoritatea preferându-le pe cele ieftine.


"Între 14-64 de ani sunt aproximativ 900.000 de consumatori ocazionali de droguri. Îi putem aprecia ca și consumatori ocazionali de droguri, deoarece unul a consumat o dată, de două, de trei ori. Din motivul acesta, nici la nivel european nu se dau cifre, este foarte greu, fiind o afacere ascunsă, să o calculezi", a declarat Gigel Lazăr, directorul CIADO, potrivit Romania TV.


În ceea ce privește produsele folosite de consumatorii români, Lazăr spune că sunt preferate drogurile ieftine.


"Drogul cel mai consumat este marijuana. Urmează ecstasy, amfetamina, metamfetamina. Cocaina se consumă mai puțin pentru că este mai scumpă decât aurul", a precizat Gigel Lazăr.


Directorul CIADO participă, în perioada 20-25 iunie, la Galați, la o campanie de prevenire a consumului de droguri, cu ocazia Zilei Mondiale Antidrog.


În cadrul manifestărilor vor avea loc seminarii, conferințe, expoziții și discuții cu gălățenii, se vor distribui materiale informative. De asemenea, din 23 iunie până în 25 iunie, pe stadionul Dunărea, vor fi spectacole pentru copii, evenimente culturale, un festival culinar, concerte și o nouă ediție a Festivalului urban-Street GALFEST care va include concursuri de baschet 3X3, de fotbal 4X4 și skateboarding, dar și de role.


În fiecare seară, participanții vor lansa 1.000 lampioane și 1.000 baloane cu heliu, iar la final va fi un mare joc de artificii.








Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5511 secunde