Şofer arestat pe Autostrada Soarelui. Conducea băut şi fără permis

413

Articole de la același autor

Un bărbat a fost arestat după ce a condus un autovehicul pe Autostrada Soarelui, fără permis şi sub influenţa băuturilor alcoolice.


Polițiștii Brigăzii Autostrăzi au reținut un bărbat care s-ar fi răsturnat, pe A2, cu un autoturism, pe care l-ar fi condus fără a avea acest drept și sub influența băuturilor alcoolice. Acesta a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. 


„La data de 17 octombrie, polițiștii Brigăzii Autostrăzi au intervenit la locul producerii unui eveniment rutier, pe autostrada A2, km. 35+970 m, în zona unde traficul este restricționat pe o singură cale de mers. Din cercetări a reieșit că un bărbat s-ar fi răsturnat cu un autoturism și ar fi rămas imobilizat pe banda de decelerare a celuilalt sens de mers. Conducătorul autoturismului a fost testat în vederea stabilirii alcoolemiei, rezultatul fiind 1.16 mg/l, ulterior fiind condus la Spitalul Lehliu-Gară, în vederea prelevării mostrelor biologice. În urma analizei probelor de sânge, la prima probă a reieșit că acesta a avut o alcoolemie de 3.15 mg/l alcool în sânge, iar la a doua probă a reieșit o alcoolemie de 2.97 mg/l. De asemenea, în urma verificării în bazele de date, s-a stabilit faptul că bărbatul nu este posesor de permis de conducere. În autoturism se mai aflau 3 persoane. Din fericire, în urma evenimentului, nu au fost persoane rănite”, transmit reprezentanţii Poliţiei. 


Balizajul a fost distrus pe o porțiune de aproximativ 50 de metri.
Bărbatul a fost reținut de polițiști, la data de 18 octombrie, iar, astăzi, 19 octombrie, Judecătoria Lehliu-Gară a dispus față de acesta măsura arestării preventive pentru 30 de zile.


Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană având o imbibaţie alcoolică în sânge de peste 0,8 g/l este infracţiune. Sub această valoare, fapta constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă şi cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8826 secunde