Șofer român de TIR, capturat în urma unei operațiuni Europol. A furat tractoare noi în valoare de 335.000 de euro

345
Șofer român de TIR, capturat în urma unei operațiuni Europol. A furat tractoare noi în valoare de 335.000 de euro - tractoare-1699363347.jpg

Articole de la același autor

Un șofer român de TIR, în vârstă de 28 de ani, a fost capturat în urma unei operațiuni Europol, după ce a furat tractoare noi în valoare de 335.000 de euro.
Bărbatul român a fost arestat în Germania, după o operațiune comună Europol care vizează criminalitatea organizată transfrontalieră în regiunea Mării Baltice și în Europa de Nord.
Românul de 28 de ani este acuzat că a furat trei tractoare noi în valoare de 335.000 de euro, potrivit Politi.dk. El pledează nevinovat, dar nu a atacat cu recurs măsura reținerii.
Operațiunea de arestare a avut loc în zilele de 10, 11 și 12 octombrie și au participat autorități din zece țări, inclusiv Danemarca, Suedia și Germania.


Șoferul român de TIR a furat cele trei tractoare noi, de la un dealer din Danemarca. El a încărcat utilajele într-un camion.
A reușit să părăsească Danemarca prin granița Frøslev în dimineața zilei de 12 octombrie. El a fost oprit în scurt timp de autoritățile din Germania.
Șoferul e arestat preventiv.


În cele trei zile cât a durat operațiunea Europol, au fost verificate aproximativ 10.000 de persoane și 6.300 de vehicule, în cele 10 țări.
Cele trei tractoare găsite în camionul românului au fost furate de la dealerul Maskincentrum, din Aulum, conform afirmațiilor lui Søren Høgenhof Larsen, directorul de departament la dealer-ul de mașini agricole.
El a dezvăluit că printr-un modem instalat pe unul dintre tractoare s-a putut vedea că acesta a fost pornit la ora 1,00 în noaptea de 12 octombrie și apoi a fost condus pe un drum de țară pustiu. De aici, tractorul a dispărut.


„Am putut vedea o mulțime de urme de roți. Au condus tractoarele de la noi și au ieșit pe drumul de câmp. Acolo, probabil că le-au încărcat într-un camion. Nu știu dacă nu cumva a fost nevoie de patru oameni pentru a rezolva totul”, spune șeful departamentului de vânzări.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.3203 secunde