Incidente şi întreruperi de călătorie! Informaţii în timp real pentru comandanţii de nave pe ape interioare

292
Incidente şi întreruperi de călătorie! Informaţii în timp real pentru comandanţii de nave pe ape interioare - 1-1699362743.jpg
La un an de la lansare, portalul EuRIS www.eurisportal.eu pentru navigaţia interioară vine acum cu o versiune ce aduce funcţionalităţi noi şi o utilizare îmbunătăţită. Printre altele, procedura de revendicare a navelor a fost updatată, iar vizibilitatea şi disponibilitatea datelor au fost optimizate pe baza feedback-urilor utilizatorilor.

De la lansarea EuRIS, mii de utilizatori de navigaţie interioară au găsit deja drumul către portal. Aceştia apreciază serviciile oferite de EuRIS şi faptul că datele din aproape întreaga reţea europeană de căi navigabile sunt acum disponibile într-un singur loc.

„Pentru noua versiune EuRIS s-a acordat o atenţie deosebită îmbunătăţirii uşurinţei de utilizare a portalului. Printre altele, proprietarii de nave au acum mai multă flexibilitate şi mai multe opţiuni pentru a uşura procesul de revendicare a navelor. Portalul oferă o mai bună vizibilitate a datelor şi opţiuni îmbunătăţite de căutare şi filtrare pentru majoritatea serviciilor.

Suportul multilingv a devenit şi el mai eficient. De exemplu, numele podurilor, ecluzelor, danelor sau terminalelor sunt acum disponibile în limba naţională”, se arată într-un comunicat de presă transmis, marţi, 7 noiembrie, de reprezentanţii Autorităţii Navale Române (ANR).

Totodată, pentru a promova utilizarea serviciilor oferite de EuRIS nu numai în interfaţa web EuRIS, ci şi în multe alte aplicaţii care utilizează servicii API, a fost creată o nouă secţiune de documentare a interfeţei cu exemple de cod. În plus, au fost efectuate mai multe îmbunătăţiri privind conţinutul şi amploarea API-urilor. De exemplu, poziţiile reale ale navelor pot fi uşor de recuperat de către proprietarii de flote.

O etapă importantă este punerea la dispoziţie, pentru descărcare, a celor 27.000 km de reţea digitală de căi navigabile şi a indexului RIS conectat la aceasta. Dezvoltatorii pot utiliza aceste date pentru a-şi crea propriile aplicaţii şi pentru a furniza servicii sau soluţii suplimentare. Toate API-urile furnizate de EuRIS sunt tratate gratuit ca date deschise.

„Pentru următoarele versiuni ale portalului, se preconizează o reproiectare completă a planificatoarelor de traseu şi de călătorie şi a capacităţii de utilizare a acestora. Calitatea datelor va fi îmbunătăţită continuu. Va fi adăugată o funcţie de descărcare a hărţilor IENC. Partenerii EuRIS vor continua să dezvolte în continuare platforma, în funcţie de necesităţile şi cererile utilizatorilor, care pot oferi feedback şi îşi pot exprima dorinţele pentru viitorul EuRIS prin intermediul formularului de contact de pe site-ul EuRIS. Toate reacţiile sunt apreciate şi vor fi luate în considerare de către parteneri”, au explicat reprezentanţii ANR.

Poartă de acces la informaţiile europene privind navigaţia interioară

Eurisportal.eu a fost lansată în septembrie 2022 de către 13 autorităţi europene din domeniul căilor navigabile, proiect la care România a fost parte prin intermediul Autorităţii Navale Române. Platforma acoperă cea mai mare reţea interconectată de căi navigabile interioare din Europa. EuRIS oferă acces la informaţii statice şi dinamice şi astfel oferă o perspectivă reală 24 de ore din 24, 7 zile din 7, despre căile navigabile.

Comandanţii de nave şi alţi utilizatori pot colecta în orice moment informaţii în timp real şi pot obţine informaţii despre situaţia reală a traficului pe ruta lor de navigaţie, timpii de aşteptare, incidentele sau întreruperile care afectează timpul de călătorie. Acest lucru îi ajută pe utilizatorii căilor navigabile interioare să îşi planifice călătoria şi orele de sosire în întreaga Europă. De asemenea, aceştia pot împărtăşi informaţii cu alte persoane, de exemplu, timpul estimat de sosire. Acest lucru este oferit într-un mediu protejat, astfel încât este garantată confidenţialitatea tuturor utilizatorilor. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3403 secunde