Ziua Maritimă Mondială. Tema anului 2023: „MARPOL la 50 de ani - Angajamentul nostru continuă”

146
Ziua Maritimă Mondială. Tema anului 2023: „MARPOL la 50 de ani - Angajamentul nostru continuă” - 1-1695886300.jpg

Articole de la același autor

Ziua Maritimă Mondială se sărbătorește, în acest an, pe 28 septembrie, iar tema anului 2023 este „MARPOL la 50 de ani - Angajamentul nostru continuă”.

„Tema reflectă istoria îndelungată a organizației, de protejare a mediului față de impactul transportului maritim printr-un cadru de reglementare strict și subliniază angajamentul său continuu față de această activitate importantă.

Tema «MARPOL la 50 de ani - Angajamentul nostru continuă» pune în evidență Convenția internațională pentru prevenirea poluării de către nave (MARPOL), care are în vedere prevenirea poluării mediului marin de către nave din cauze operaționale sau accidentale”, au transmis reprezentanţii Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime (CN APM) SA Constanţa.

Cu această ocazie, secretarul general al Organizației Maritime Internațională (IMO), Kitack Lim, a declarat: „S-au schimbat multe în transportul maritim în cei 50 de ani de când Convenția MARPOL a fost adoptată la 2 noiembrie 1973, dar angajamentul IMO de a proteja și conserva mediul marin a rămas la fel de ferm”. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4883 secunde