Alarmant!

Șoferi de pe microbuzele școlare, prinși beți la volan

267
Înaintea începerii anului școlar 2012 - 2013, polițiștii de la Rutieră au desfășurat, la nivelul național, verificări ale microbuzelor școlare, pentru reducerea riscului de producere a accidentelor rutiere în care sunt implicate astfel de autovehicule.


La data respectivă, controalele au fost realizate la sediile primăriilor sau unităților școlare, unde se aflau microbuzele parcate, iar în majoritatea cazurilor, polițiștii au dat atenționări și au dispus remedierea deficiențelor. 
În perioada 24 - 27 septembrie, polițiștii au reluat controalele, de data aceasta în trafic. Potrivit reprezentanților Direcției Poliției Rutiere din cadrul Poliției Române, în urma verificării a 2.171 de autovehicule care efectuau transport de elevi, au fost aplicate 420 sancțiuni contravenționale, dintre care: cinci pentru conducerea autovehiculului sub influența alcoolului, două pentru neacordarea de prioritate, nouă pentru inspecție tehnică periodică expirată, patru pentru lipsă poliță RCA, 62 pentru încălcarea regimului legal de viteză, 12 pentru nedeținerea certificatului de competență profesională și 326 pentru alte fapte sancționate de legislația rutieră. 
De asemenea, polițiștii rutieri au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce nouă permise de conducere și au retras până la remedierea defecțiunilor 19 certificate de înmatriculare, iar pentru efectuarea în mod neautorizat a transportului special de elevi, au dispus suspendarea dreptului de utilizare a vehiculelor în trei cazuri.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5991 secunde