Șoferi, mare atenție! Urmează câteva zile de foc

345
1

Articole de la același autor

În aceste două zile de weekend șoferii constănțeni trebuie să fie extrem de atenți! Poliția Ro-mână, prin direcțiile de specialitate, coordonează, până duminică, 17 noiembrie, o acțiune la nivel național, pentru prevenirea și reducerea numărului accidentelor rutiere grave. La activități participă atât polițiști de la Rutieră, cât și polițiști de ordine publică. Aceștia vor folosi toate echipamentele de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor aflate în dotare.

"Pentru o călătorie sigură, recomandăm șoferilor să circule cu viteză adaptată la condițiile meteo-rutiere, să manifeste atenție sporită la ce se întâmplă în trafic și să adopte o manieră preventivă de condus. Sfătuim conducătorii auto ca înainte de plecarea în cursă să se informeze asupra condițiilor de deplasare pe traseul ales, despre condițiile meteo rutiere prognozate pentru zona tranzitată și să-și echipeze autovehiculul corespunzător", este sfatul polițiștilor constănțeni.

Atenție la centură și… pahar

Nu doar pentru depășirea vitezei legale veți fi opriți în trafic zilele acestea, ci și pentru nefolosirea centurii de siguranță, au anunțat polițiștii. Apoi, cine consumă băuturi alcoolice ar face bine să nu se urce la volan. "Nu vă urcați la volan, dacă ați consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, șoferii care conduc sub influența băuturilor alcoolice trebuie să știe că riscă și închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancți-unea prevăzută de lege pentru cei depistați în trafic cu o îmbibație alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reținut fără drept de circulație", spun polițiștii de la Rutieră. Astfel de activități vor continua și săptămânile următoare, având în vedere apropierea sărbătorilor de iarnă, perioadă în care mo-nitorizarea traficului reprezintă o prioritate a lucrătorilor de poliție rutieră, a anunțat Serviciul Rutier Constanța - Com-partimentul Informare și Educație Rutieră.

Comentează știrea

si dna ul cand face un flagrant?
16 noiembrie 2013
asa vreo 10 sub acoperire sa faca incidente apoi sa incerce sa dea spaga

de ce nu face asa ceva dna ul dga ul diicotul etc? sunt cumva mana in mana? de exemplu sa incalce linia continua sa nu opreasca la niv cale ferata sa depaseasca unde e interzis etc si cand vine,,,,politistul,,,sa i plaseze 100 lei 200 cum se inteleg ei asa filmata treaba! de ce nu se face asta? va spun eu de ce? pestele de la cap se impute! rusine politia romana

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1323 secunde