Șoferii care contestă contravențiile în instanță nu vor mai câștiga ușor

3002
Șoferii care contestă contravențiile în instanță nu vor mai câștiga ușor - interiormasinapolitiepolitiaruti-1325158457.jpg
Discuțiile dintre polițiști și șoferii opriți în trafic pentru încălcarea regulilor de circulație vor fi înregistrate audio-video și vor fi folosite ca probe în cazul în care contravențiile sunt contestate în instanță, sistemele fiind montate pe zece mașini ale Poliției Rutiere aflate pe A1 și DN7.

Șeful Poliției Rutiere, Lucian Diniță, a declarat joi că sistemele audio-video care, pe lângă depistarea abaterilor șoferilor, vor înregistra și discuția dintre aceștia și polițiști au fost montate pe zece mașini.

"În momentul în care un șofer contravenient este oprit i se va comunica faptul că abaterea a fost înregistrată, iar discuția între contravenient și polițist este înregistrată audio. Sistemul a fost conceput ca, la momentul la care polițistul pune în funcțiune sistemele luminoase și acustice, automat camera să intre în funcțiune și să rămână în funcțiune pe tot cursul constatării abaterii, întocmirii documentației și înmânării documentelor legale către contravenient. Toată discuția dintre polițist și contravenient este memorată într-un card, care ulterior se descarcă într-un calculator al Poliției Rutiere. Practic, este o extensie de microfon care, ca rază de acțiune, înregistrează până la 300 de metri", a precizat comisarul șef Lucian Diniță, potrivit Mediafax.

El a mai spus că proiectul vizează montarea acestor sisteme pe toate autospecialele Poliției, până în prezent fiind instalate zece camere pe mașinile Poliției Rutiere.

Potrivit unor surse oficiale, un astfel de sistem audio-video costă 4.000 de euro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 14 Decembrie 2011
Stire din Eveniment : Cum sunt pedepsiți vitezomanii în Europa
Pagina a fost generata in 0.39 secunde