Șoferii din Constanța, certați cu…centura de siguranță

145
1
Șoferii din Constanța, certați cu…centura de siguranță - soferiidinconstanta-1395079430.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii rutieri constănțeni au acționat pe principalele cauze generatoare de accidente rutiere, punând accentul, și de această dată, pe șoferii care nu poartă centura de siguranță. Astfel, oamenii legii au aplicat 312 amenzi. Cei mai sancționați (256) au fost șoferii care s-au urcat la volan fără a-și cupla centura de siguranță. De asemenea, patru șoferi au fost sancționați pentru că au depășit limita legală de viteză. 


"Legislația în vigoare prevede obligativitatea utilizării centurii de siguranță, atât în localități cât și în afara acestora pentru toți ocupanții locurilor prevăzute prin construcție cu asemenea dispozitive. Pentru a fi eficientă, centura de siguranță trebuie utilizată corect, nu va fi răsucită și nu trebuie trecută peste obiecte solide sau casabile purtate în buzunare. În cazul unui accident produs la o viteză de numai 45 km/h, o persoană care nu are cuplată centura de siguranță este proiectată în afară cu o forță de 30 de ori mai mare decât greutatea proprie. Cuplați întotdeauna centura de siguranță, atât dumneavoastră cât și pasagerii", precizează Cristina Vasile, purtătorul de cuvânt al Serviciului Rutier Constanța.


Comentează știrea

Pintea
18 martie 2014
Recomandări privind utilizarea centurii de siguranță:

- șoferul să folosească centura de siguranță indiferent de drum - să se asigure că toți pasagerii poartă centura de siguranță - centura dublă, ventrală și diagonală este mai eficientă decât cea simplă ventrală - centura trebuie să fie bine așezată, cu linia ventrală cât mai jos posibil, pe șolduri și nu pe abdomen, iar cea diagonală trecută peste piept și traversând umerii. Dacă centurile nu sunt reglate corespunzător, pot provoca la rândul lor leziuni – fractură de claviculă, strangularea gâtului, compresie toracică. Atenție: Nu prindeți centura de siguranță peste obiecte aflate în buzunare ( telefoane, brichete, pixuri, etc. ). Totuși, încercați să păstrați întotdeuna la îndemână, de exemplu în portieră, un obiect cu care să puteți tăia centura în caz de necesitate.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.474 secunde