Șoferii păgubiți vor putea cere despăgubiri înainte de repararea mașinilor avariate

308
Asigurații RCA vor avea în curând drept de a solicita despăgubiri pentru prejudiciile produse autovehiculului, înainte de efectuarea reparației acestuia, potrivit unei modificări legislative anunțate, ieri, de către Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA). Asiguratorul RCA va avea obligația de a stabili cuantumul despăgubirii la valoarea prețurilor practicate de către unitățile de specialitate sau prevăzute în cataloagele de specialitate astfel încât despăgubirea primită să-i permită păgubitului efectuarea reparațiilor.
Potrivit CSA, până acum în astfel de situații, costul reparațiilor era stabilit pe baza evaluării asiguratorilor, iar prețurile erau cel mult la nivelul celor practicate de către unitățile de specialitate, noua măsură urmând să permită păgubiților să solicite întâi plata despăgubirilor și ulterior să efectueze reparațiile necesare.
În plus, despăgubirea va fi achitată în termen de maximum 10 zile de la depunerea ultimului document necesar stabilirii răspunderii și cuantificării daunei, față de 15 zile, cât era până acum.
"Până acum, în aceste situații, costul reparațiilor era stabilit pe baza evaluării asiguratorilor, iar prețurile erau cel mult la nivelul celor practicate de către unitățile de specialitate. Această măsură va permite păgubiților să solicite întâi plata despăgubirilor și ulterior să efectueze reparațiile necesare", spun oficialii CSA, citați de Hotnews.
O altă schimbare vizează daunele susceptibile de fraudă. Asiguratorii care au suspiciuni cu privire la dauna RCA și intenționează investigarea cazului, vor fi obligați să le comunice în scris acest lucru atât asiguratului cât și păgubitului în termen de zece zile de la data avizării daunei. Investigațiile nu se pot întinde pe mai mult de trei luni, mai arată oficialii CSA.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.3251 secunde