Șoferii pot ajunge pe o "listă neagră" a asiguratorilor

227
Șoferii pot ajunge pe o

Articole de la același autor

Cinci dintre cei mai mari asigurători auto din România au pus pe picioare un proiect care presupune constituirea unei baze de date comune cu daunele înregistrate de șoferi. Programul, care ar trebui să fie operațional până la finele acestui an, îi va ajuta pe asigurători să analizeze cu mai multă precizie profilul de risc al clienților. Cei care au mai multe daune la activ sau care și-au reparat mașina în condiții dubioase vor plăti prime cu mult mai mari sau chiar vor fi refuzați de asigurători. 


"Împreună cu mai mulți colegi din cinci firme de asigurare locale lucrăm la o bază de date care va cuprinde istoricul de daună al șoferilor asigurați CASCO. Dacă totul decurge normal, până la sfârșitul lui 2014, această bază de date va deveni operațională", a declarat Mădălin Roșu, șeful departamentului auto din cadrul Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR).


Potrivit acestuia, măsura este una extrem de utilă pentru asigurători în condițiile în care, în acest moment, modalitățile de verificare sunt extrem de rudimentare (întrebări trimise prin mail între asigurători și doar atunci când există suspiciuni de fraudă) fapt care generează pierderi asigurătorilor. Mai mult, se pare că există deja situații în care același șofer a reușit să încaseze, prin fraudă, banii de asigurare de la mai multe firme. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 26 Martie 2014
Stire din Eveniment : Șoferi prinși pe picior greșit
Marţi, 25 Martie 2014
Stire din Eveniment : Șoferi prinși pe picior greșit
Vineri, 07 Martie 2014
Stire din Cetățenești : La stropit de pietoni!
Pagina a fost generata in 0.7246 secunde