Șoferii scapă de RAR, dar vor da peste aglomerație la Înmatriculări. Ce se întâmplă cu certificatul de autenticitate

5903
4
Șoferii scapă de RAR, dar vor da peste aglomerație la Înmatriculări. Ce se întâmplă cu certificatul de autenticitate - lipsa-1469634772.jpg
Schimbările legislative impuse de Guver-nul României, care au urmărit să reducă birocrația în mai multe domenii se întoarce împotriva cetățenilor, atrag atenția specialiștii. Astfel, după ce a fost luată măsura ca certificatul de autenticitate eliberat de Registrul Auto Român să nu mai fie necesar, în ideea scutirii cetățeanului de timp pierdut pe la ghișee, se pare că șoferii petrec mai mult timp la Serviciul Înmatriculări Auto, care a preluat aceeași sarcină de la RAR. 
Până acum, certificatul de autenticitate era eliberat de Registrul Auto Român. După ce erau verificate seriile de motor și șasiu, RAR putea confirma că o mașină este sau nu furată. 
Acest proces a fost mutat însă din curtea RAR-ului în responsabilitatea Serviciului Înmatriculări Auto, care va trebui să efectueze cercetări amănunțite pentru a verifica dacă un autoturism este furat. Sunt și cazuri în care cetățenii din țări străine reclamă furtul unei mașini, uneori, chiar și după o lună după ce autoturismul a fost înmatriculat în România, ceea ce complică și mai mult lucrurile. 


Din punctul de vedere al timpului de așteptare al șoferilor în fața ghișeelor, acesta va crește și nu va scădea, așa cum a crezut Guvernul când a luat decizia de a debirocratiza lucrurile în anumite domenii. Greșeala făcută de Executiv în acest sens a fost lipsa de comunicare. Mai precis, problema autenticității a fost "transferată" din curtea Registrului Auto Român la Serviciul Înmatriculări Auto, fără a consulta părțile implicate și a înțelege ce presupune o astfel de operațiune, după cum vom putea vedea în următoarele rânduri. 


"Certificatul de autenticitate a fost scos, dar va trebui ca noi să verificăm, prin Interpol și alte sisteme, dacă sunt furate autovehiculele. Și înainte efectuam anumite verificări, dar prin certificatul acesta aveam una dintre certitudinile că un anumit autoturism nu este furat. Astfel, va crește timpul de așteptare al cetățeanului, pentru a putea face față verificărilor. Cu toate că nu vor mai trebui să meargă la RAR pentru acest certificat, din păcate oamenii vor sta mai mult aici", a declarat, pentru "Cuget Liber", comisarul șef Adrian Bârsu, șeful Serviciului Permise și Înmatriculări Auto Constanța. 


Dacă înmatriculările online vor fi disponibile, așa cum se dorește până la sfârșitul acestui an, atunci timpii de așteptare la ghișeu vor crește și mai mult, spun specialiștii. Practic, timpul mediu de așteptare înainte de implementarea acestei măsuri era de 10 minute. După măsurile luate, timpul mediu de așteptare la ghișeu a crescut la 20 de minute și ar putea ajunge până la 30 de minute, după ce înmatriculările vor putea fi făcute și online. 


Comentează știrea

jj
28 iulie 2016
j

Pai la RAR pierdeai o zi intreaga, te costa 150 lei, era in afara orasului sechestrat de lumea civilizata. Unii intermediari erau/sunt abonati la "inginerii" RAR, mai bagau masini peste rand......ehhheee ...viata dulce. Si cand venea randul tau, dupa ce ai inghetat 3-4 ore mai stateai iar 2-3 ore pana o verifica si iti scotea kktul de hartie igienica. Deci 20-30 min e vis, doar ca se muta coada si stresul la politisti. naspa coae. In loc sa simplificati procedura, tot mai stufoasa devine. Ar trebui ca in afara: te intalnesti cu vanzatorul, faci schimb de talon, chei,bani si fiecare merge cu ele la admin financiara. Mai incolo sa isi transmita intre ei cereri si copii xerox. Iar numerele sa raman aceleasi, daca vrei preferentiale sa coste 1000euro. Si gata birocratia si cozile.

Mitroi
28 iulie 2016
Noi nu avem nici o vina?

Vorba lui Iohannis,a u trebui sa moara niste tineri la ,,Colectiv'', ca sa aducem un guvern de imbecili, govern votat de lighioanele de parlamentari alesi tot de noi. Deducem ca suntem un popor de idioti,care ne alegem conducatori dusi cu pluta.

ah ah
28 iulie 2016
soferie!

ar trebui desfiintate permisele de conducere, persoanele cu venituri modeste si etc / sa traiasca infractorii si 'privatii' .

nita h
28 iulie 2016
'colectiv'

consider ca 'Colectiv' este o magarie bine pusa la punct de 'studenti' cu parinti influenti, si bani din spaga.

Răspuns la: Noi nu avem nici o vina?
Adăugat de : Mitroi, 28 iulie 2016
Vorba lui Iohannis,a u trebui sa moara niste tineri la ,,Colectiv'', ca sa aducem un guvern de imbecili, govern votat de lighioanele de parlamentari...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.983 secunde