Șoferii și pietonii de vârsta a treia: real pericol pe șosele!

771
Șoferii și pietonii de vârsta a treia: real pericol pe șosele! - accidentmortalsoseacopy-1343405189.jpg

Articole de la același autor

Numai în ultima săptămână, două accidente rutiere grave au avut loc la Constanța din cauza unor șoferi cu vârste de aproape 80 de ani! Chiar dacă nu se poate spune că cele mai multe accidente rutiere se produc din cauza șoferilor care conduc mașini deși sunt la vârste înaintate și prezintă, ade-sea, grave probleme de sănătate, ci, mai degrabă, din cauza teribilismului și a neatenției celor tineri, polițiștii de la Rutieră spun că această categorie de conducători auto reprezintă un risc aparte pe șosele.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului Poliției Rutiere Con-stanța, Cristina Vasile, în 2011, au avut loc 146 de accidente rutiere provocate de persoanele în vârstă, fie că s-au aflat la volanul unor autovehicule, fie având calitatea de pietoni. Evenimentele rutiere s-au soldat cu 22 de persoane decedate, 17 persoane rănite grav și 145 rănite ușor. În prima jumătate a acestui an, au avut loc 91 de accidente rutiere provocate de persoanele de vârsta a treia. 11 oameni au decedat, 9 au fost răniți grav și 87 răniți ușor.

Deși guvernanții ar trebui să "update"-ze legile în funcție de realitatea de pe șosele și de cifrele care nu alcătuiesc decât niște statistici reci, ei se mulțumesc să aducă modificări legislative pe genunchi și necunoscând ceea ce se petrece pe drumurile din țară. În acest caz, de exemplu, s-ar putea efectua studii care să analizeze cauzele care duc la producerea unor astfel de tragedii și modalitățile prin care ele ar putea fi eradicate.

Până și modificarea legislativă potrivit căreia medicii de familie sunt obligați să anunțe Poliția dacă au pacienți - conducători auto cu grave probleme de sănătate este valabilă doar pe hârtie. Nimeni nu verifică dacă acest lucru se întâmplă cu adevărat… Există cazuri, foarte rare și în situații extreme, când polițiștii mai sunt anunțați de astfel de probleme. Însă prea puțini medici aleg să meargă "cu pâra"…

Precizăm că marți, un șofer de 78 de ani a provocat un accident rutier la Ovidiu. Costache Bernat, de 78 de ani, din Ovidiu, care conducea un autoturism marca Opel, pe strada Delfinului, din Ovidiu, la intersecția cu DN 2A, nu a acordat prioritate de trecere și a intrat în coliziune cu un Matiz, condus de Marian Dumitru, care circula regulamentar pe banda a doua, dinspre Constanța spre Hârșova. În accident a fost rănit un copil de doi ani, dar și o tânără de 20 de ani, Gabriela Ana Maria Coman, ambii pasageri în Matiz.

Un alt accident rutier grav a avut loc, miercuri dimineață, pe Auto-strada Soarelui.

Potrivit oamenilor legii, tragedia a avut loc în jurul orei 8,30, când Tașu Domoșaru, de 77 de ani, din Constanța, care conducea un autoturism marca BMW, pe banda de urgență, dinspre Cernavodă spre Constanța, la Km 197, a încercat să întoarcă, intrând astfel în coliziune cu un autoturism marca Volkswagen, condus de Titel Neacșu, de 36 de ani, din Teleorman. În urma impactului, șoferul de 77 de ani a murit pe loc, pasagera din dreapta față, Maria Domoșaru, de 75 de ani, soția acestuia, a fost rănită grav, ea decedând ulterior la spital, iar Marian Bică, de 40 de ani, pasager dreapta față în autoturismul marca Volkswagen, a fost rănit ușor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 28 Iulie 2012
Stire din Eveniment : A fost cutremur în Dobrogea
Sâmbătă, 28 Iulie 2012
Stire din Eveniment : Se reinstalează camerele fixe cu radar
Pagina a fost generata in 2.0337 secunde