Șoferii ucigași ai Constanței care au ajuns după gratii

1135
5
Șoferii ucigași ai Constanței care au ajuns după gratii - ucigasisosele-1343229989.jpg
Sângele curs pe șoselele din județul Constanța în urma sutelor de accidente rutiere deosebit de grave care au avut loc în ultimii ani a "convins", într-un final, instanțele de judecată să îi aresteze pe ucigași. Pentru prima oară după mult prea mult timp de când se aștepta un astfel de semnal din partea judecătorilor, în acest an avem, doar în prima jumătate a acestuia, 18 șoferi arestați pentru că au băgat în mormânt oameni nevinovați.

Polițiștii de la Rutieră au strigat adesea, dar în van, și au arătat cu degetul instanțele de judecată care refuzau să aresteze șoferii ucigași de pe șosele pe motiv că faptele privind uciderile din culpă sunt mai puțin grave decât altele…

În cele din urmă, judecătorii au conștientizat pericolul crescut al acestor indivizi și au început să emită pe numele lor mandate de arestare preventivă. Potrivit poli-țiștilor, este bine că, totuși, chiar și în al 12-lea ceas, ei au transmis mesajul care trebuie către acești inconștienți ai șoselelor, care nu sunt cu nimic mai prejos decât alți criminali cu sânge rece.

Potivit purtătorului de cuvânt al Serviciului Poliției Rutiere Con-stanța, Cristina Vasile, de la începutul anului și până în prezent, 18 șoferi au fost reținuți și, ulterior, arestați după ce au comis accidente rutiere deosebit de grave.

Se poate spune că startul l-a dat cazul "Radu Popescu", tânărul care l-a omorât, la data de 26 noiembrie 2011, într-un accident de circulație produs pe strada Mircea cel Bătrân, pe fostul antrenor Vasile Luban, de 71 de ani. La data producerii accidentului, Poliția a spus că tânărul era băut, drogat și depășise cu mult limita legală de viteză. Victima a fost surprinsă, în stație, așteptând autobuzul, și nu a avut nicio șansă să supraviețuiască. Între timp, el a fost condamnat, definitiv, la trei ani de închisoare, la plata unor daune morale în valoare de 25.000 de euro către soția victimei, și câte 10.000 de euro către cele două fiice ale sale. Mulți dintre cititori au fost revoltați însă de o astfel de sentință și au criticat-o, la momentul emiterii ei, pe site-ul "Cuget Liber".

v v v

Un alt șofer care a ajuns după gratii pentru că a omorât o tânără studentă, de doar 22 de ani, tot pe trotuar, este Aurel Iancu, de 38 de ani.

În seara zilei de 21 martie, acesta se urcase mort de beat la volanul unei autoutilitare, a pierdut controlul volanului și a pătruns pe trotuar, unde a lovit-o pe studenta Ela Loredana Avădanei, care se deplasa regulamentar. Șoferul a vrut să fugă de la fața locului, numai că mașina nu l-a ajutat, la câteva sute de metri aceasta oprindu-se din cauza unor probleme tehnice. Fiind testat cu aparatul Drager de către polițiștii de la Rutieră, s-a constatat că individul avea 1,31 mg/l alcool pur în aerul expirat.

v v v

Un alt caz care a dat mari dureri de cap polițiștilor de la Rutieră este cel petrecut în luna mai, pe drumul care leagă Negru Vodă de Comana, când mașina în care se aflau doi polițiști de frontieră s-a izbit puternic de un copac. Unul dintre oamenii legii a murit, iar celălalt a ajuns la spital. Dacă, în primă fază, cel care a supraviețuit a declarat că mortul se afla la volan, în urma cercetărilor a reieșit că "omul legii" a încercat să îi fenteze pe polițiștii de la Rutieră și să ascundă că, de fapt, el conducea mașina! Marin Ivan, de 38 de ani, a ajuns astfel după gratii, dând un exemplu de "Așa Nu!" colegilor de breaslă.

Sunt doar câteva dintre acci-dentele rutiere deosebit de grave de la Constanța. Polițiștii, dar și cetățenii de rând sunt de părere însă că pedepsele care ar trebui să fie aplicate de instanțele de judecată unor astfel de indivizi ar trebui să fie mult mai aspre.

Comentează știrea

alex.
26 iulie 2012
BG

Opriti masinile cu nr de Bg.Adevarate pericole pt drumurile noastre.Vrem sosele curate.

asdf
26 iulie 2012
da

Politia trebuie sa previna accidentarea pietonilor care traverseaza regulamentar. Vad zilnic bestii care trec in viteza pe trecerea de pietoni. Nu ma incalzeste cu nimic faptul ca dementul ajunge la inchisoare dupa ce mi-a calcat copilul. Sunt multi mitocani la volan carora li se pare ca timpul lor e atat de important incat nu pot pierde 15 secunde pentru a da prioritate pietonilor. Daca nu-s potoliti prin amenzi, o parte dintre astia vor face victime. Eu n-am vazut niciodata un echipaj de politie la vreo trecere de pietoni in Constanta. Politia freaca menta.

MRG
26 iulie 2012
Semnalizare

Mai foloseste cineva semnalizarea in satul asta numit Constanta?

TOT EU
30 iulie 2012
....SI BAUTURA

CONTROALE SI PENTRU CEI CARE SE URCA BAUTI LA VOLAN,SI EI SUNT NISTE CRIMINALI,LEGI MAI ASPRE IN ACEASTA PRIVINTA ....NU CONTEAZA CINE ESTE PRINS BAUT...POLITIST,PRIMAR,...ETC.POLITIA SA-SI FACA DATORIA

Andrei
2 august 2012
Fata lu` Tanase

Despre fata comisarului Tanase nu se spune nimic. Ca a trecut pe Rosu la fantasio si a intrat pe trotuar si a lovit un om care a ramas fara picior.

Articole pe aceeași temă

Joi, 26 Iulie 2012
Stire din Eveniment : Pericol public pe patru roți
Pagina a fost generata in 0.5008 secunde