Sorin Blejnar, achitat în dosarul Motorina, după ce luase 5 ani de închisoare în primă instanță

200
Sorin Blejnar, achitat în dosarul Motorina, după ce luase 5 ani de închisoare în primă instanță - media150839911735576000-1555320687.jpg

Articole recomandate

Sorin Blejnar, fostul șef al ANAF, a fost achitat, luni, de Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul Motorina, după ce în primă instanță el fusese condamnat la cinci ani de închisoare cu executare. În schimb, Radu Nemeș a fost condamnat pentru comiterea a două infracțiuni, iar pedeapsa lui este de 7 ani de închisoare cu executare, potrivit Agerpres. Sentința este definitivă.


Instanța l-a achitat Sorin Blejnar pentru complicitate la infracțiunea de evaziune fiscală și pentru fapta de constituire a unui grup infracțional organizat (în forma sprijinirii).

Totodată, a fost achitată definitiv și Diana Marina Nemeș pentru constituire a unui grup infracțional organizat (în forma constituirii).


În primă instanță, fostul presedinte al ANAF Sorin Blejnar a fost condamnat, în 2016, de Curtea de Apel Bucuresti la cinci ani închisoare cu executare în dosarul "Motorina".

Potrivit procurorilor DIICOT Brașov, membrii grupării sprijinite de Sorin Blejnar și Codruț Marta ar fi inițiat un amplu mecanism evazionist pentru a nu plăti accize pentru aproximativ 5.000 de tone de motorină achiziționate în regim suspensiv și comercializate pe piața internă. În acest mod, bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu peste 10,5 milioane de lei reprezentând TVA și peste 10,8 milioane de lei reprezentând accize pentru motorină, suma totală a prejudiciului fiind estimată la aproape 22 de milioane de lei, au susținut procurorii.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5531 secunde