Sorin Blejnar, trimis în judecată de DNA

137
Sorin Blejnar, trimis în judecată de DNA - blejnarputerearo93557300-1481884992.jpg

Articole recomandate

Fostul șef al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) Sorin Blejnar a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, de procurorii DNA Ploiești în dosarul în care este acuzat de săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.


Potrivit unui comunicat remis azi, de DNA, în rechizitoriul întocmit de procurori se arată că, în cursul anului 2011, în contextul inițierii unor proceduri de achiziții publice la nivelul ANAF, inculpatul Sorin Blejnar, în calitate de președinte al ANAF cu rang de secretar de stat, a acceptat din partea unui om de afaceri promisiunea unui procentaj de 20% din valoarea unor contracte ce urmau a fi încheiate la nivelul instituției publice respective.

"Banii respectivi urmau să-i fie remiși inculpatului în schimbul exercitării influenței sale asupra unui subaltern, pentru ca acesta să gestioneze procedurile de atribuire a contractelor respective astfel încât aceste contracte să fie obținute de firma omului de afaceri. În aceste circumstanțe, în perioada noiembrie 2011 — ianuarie 2012, inculpatul Blejnar Sorin și celălalt funcționar implicat în acest demers au primit suma totală de 13.172.520 lei, prin intermediul unei firme cu comportament tip 'fantomă' controlate de aceștia cu care societatea omului de afaceri a încheiat mai multe contracte fictive", arată DNA.

Procurorii spun că, din această sumă de bani, lui Blejnar i-a revenit efectiv suma de 12.513.894 lei. În cauză, procurorii au dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra mai multor bunuri imobile ce aparțin lui Sorin Blejnar.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București, cu propunerea menținerii măsurilor preventive și asigurătorii dispuse în cauză. De asemenea, procurorii au dispus disjungerea cauzei față de o altă persoană, funcționar ANAF, se arată în comunicatul citat.

În cauză, procurorii anticorupție au beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție ai Inspectoratului General al Poliției Române și Direcției de Operațiuni Speciale.

Sorin Blejnar a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupție, în iulie 2014, pentru complicitate la evaziune fiscală și constituirea unui grup infracțional organizat (în forma sprijinirii), mai precizează DNA.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4108 secunde