Sorin Oprescu a fost reținut de autoritățile din Grecia

520
1
Sorin Oprescu a fost reținut de autoritățile din Grecia - sorin-1652795642.jpg

Articole de la același autor

Sorin Oprescu a fost localizat de Interpol în Atena. Autoritățile din Grecia au confirmat că acesta se află pe teritoriul elen și a fost reținut.

Fostul primar general Sorin Oprescu a fost dat vineri în urmărire internațională deoarece nu a fost găsit la domiciliu pentru punerea în aplicare a mandatului de arestare.

Sorin Oprescu a fost condamnat, în urmă cu câteva zile, la 10 ani și 8 luni de închisoare cu executare, într-un dosar de corupție.

În momentul în care a fost prins, fostul primar general al capitalei, Sorin Oprescu, a cerut autorităților azil politic.

Oprescu a fost condamnat definitiv, vineri, de Curtea de Apel Bucureşti la 10 ani şi 8 luni închisoare cu executare pentru luare de mită, constituire a unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu.

Este vorba de dosarul în care Sorin Oprescu este acuzat că a primit, în septembrie 2015, la locuinţa sa din Ciolpani, suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, fost director al Administraţiei Cimitirelor, bani care ar proveni din acte de corupţie.

Iniţial, Tribunalul Bucureşti (instanţa de fond) l-a condamnat pe Oprescu, în mai 2019, la 5 ani şi 4 luni închisoare, pedeapsă mărită de Curtea de Apel Bucureşti la 10 ani şi 8 luni, după ce judecătorii au aplicat forma agravantă a infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat.

Instanţa a mai dispus confiscarea specială de la Oprescu a sumelor de 25.000 euro, 102.400 lei şi de 9.500 euro.

De asemenea, magistraţii au decis confiscarea extinsă a imobilului situat în municipiul Bucureşti, str. Herăstrău, cumpărat de Sorin Oprescu, prin intermediul iubitei sale Adriana-Elena Nica.

În plus, a fost menţinut sechestrul asigurător asupra imobilului situat pe str. Covrigarului, sat Ciolpani, compus din casă, în suprafaţă de 526 mp şi teren în suprafaţă de 895 mp, aparţinând lui Sorin Oprescu.

Fostul primar trebuie să plătească şi 50.000 lei cheltuieli judiciare către stat.



Comentează știrea

ROSA
18 mai 2022

Toate jegurile corupte care s-au perindat la conducerea tarii , cum e asta ,udrea etc etc, sunt niste spurcaciuni umane fara curajul raspunderii , niste lasi, de joasa speta. Un Vlad Tepes ar fi potrivit pentru tara asta!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4843 secunde