Șoseaua de coastă, himera lui Mazăre care mai înghite 12 miliarde de lei vechi

5970
Șoseaua de coastă, himera lui Mazăre care mai înghite 12 miliarde de lei vechi - 7faa7ab718e8975c774d43ef3a2f047e.jpg
Proiectul șoselei de coastă zace de ani buni în Parlament, cu șanse mici de a vedea lumina monitorului oficial. Senatul a respins legea deoarece încalcă normele de mediu care interzic orice construcție pe țărmurile Mării Negre. Cu toate acestea, administrația locală îi dă bice mai departe cu șoseaua, investind o grămadă de bani în tot felul de studii, deși soarta proiectului este mai mult decât incertă.

Primarul Mazăre susține necesitatea construirii acestei șosele, catalogând-o drept cea mai mare dorință a administrației locale. În realitate, în spatele proiectului stă o încrengătură de interese și relații, care nu sunt dintre cele mai legale. Este cunoscut faptul că șoseaua de coastă ar urma să treacă exact peste terenurile retrocedate de Primărie unor personaje controversate, ale căror interese se întrepătrund cu cele ale găștii din administrația locală. Mai mult, în urma acestor retrocedări, primarul Mazăre și zeci de funcționari publici au fost trimiși în judecată pentru o sumedenie de infracțiuni, care au cauzat statului român și municipiului Constanța un prejudiciu de peste o sută de milioane de euro. De aici și suspiciunile privind buna credință și oportunitatea proiectului.
Cu toate acestea, Primăria Constanța va cheltui aproape 1,2 milioane de lei noi pentru studiul de fezabilitate al proiectului. Contractul, în valoare de 1.170.000 lei, fără TVA, prevede achiziția "Serviciului de proiectare în faza Studiu de Fezabilitate aferent obiectivului de investiții Riviera Tomis între Stațiunea Mamaia și Portul Tomis Constanța, inclusiv studii teren (studiu topografic, studiu geotehnic, și, după caz, studii batimetrice)".
Potrivit datelor înregistrate în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), municipalitatea a acordat contractul societății comerciale Blizzard Design SRL, o firmă care își are sediul în București.
Contractul a fost atribuit pe 11 februarie 2010 și, potrivit caietului de sarcini, se va întinde pe o perioadă de două luni.
De menționat este faptul că SC Blizzard Design nu este la prima experiență cu administrația Mazăre, societatea câștigând anul trecut un alt contract de la primărie pentru proiectarea pasarelei din stațiunea Mamaia.
Așadar, nu putem decât să constatăm că, deși pe de o parte se plânge de lipsa banilor de la buget, tăind mai multe acțiuni sociale, Mazăre pompează aproape 1,2 milioane de RON într-un proiect care, la momentul de față, este imposibil de realizat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 31 Martie 2010
Stire din Politică-Administrație : Mazăre dă înapoi de teama DNA
Pagina a fost generata in 0.3799 secunde