Soțiile polițiștilor uciși în misiuni vor putea fi angajate de MAI

145
1

Articole de la același autor

Rudele polițiștilor care mor în misiuni sau care suferă răni grave, ce-i împiedică să-și continue activitatea, vor putea fi angajate în unitățile din subor-dinea Ministerului Afacerilor Interne. Aceste prevederi sunt cuprinse într-un proiect de lege privind modificarea și comple-tarea Legii privind Statutul polițistului, care a fost adoptat de plenul Senatului.

"Este un lucru bun, se vine în sprijinul familiilor polițiștilor care mor în timpul serviciului. Astfel, soțiile sau copiii acestora vor putea fi angajați în cadrul MAI, pe un post corespunzător studiilor pe care le au", a declarat, pentru "Cuget Liber", Iulian Surugiu, președintele Sindicatului Național al Agenților de Poliție.

De asemenea, același proiect de lege prevede că polițiștii care au fost încadrați într-un grad de invaliditate, ca urmare a rănirii în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, pot fi menținuți în activitate, dacă doresc.

"Vor putea să rămână la Evidență Operativă, la dispecerat etc. Societatea românească va trebui să se obișnuiască și cu imaginea unui polițist în cărucior cu rotile", a adăugat liderul sindical.

Senatul este for decizional în cazul acestui proiect de lege, iar sindicaliștii spun că va fi aplicat începând cu 1 ianuarie 2014. 

Comentează știrea

oFszmoKTRAHefsRt
17 septembrie 2014
MrtuQMjefQZwLvM

80Ngd8 uneeylksjcaj, [url=http://pzqahepzrbyc.com/]pzqahepzrbyc[/url], [link=http://dynsyblfwwdb.com/]dynsyblfwwdb[/link], http://xbqassrvqela.com/

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6734 secunde