Șpagă de 70.000 de lei. "Promovezi examenele, te fac marinar!"

3055
Șpagă de 70.000 de lei.
Tribunalul Constanța a condamnat-o pe Oana Danciu, psiholog, la un an și patru luni de închisoare cu executare pentru trafic de influență. Decizia a fost luată de Tribunalul Constanța și nu este definitivă.

Conform procurorilor DNA, în perioada aprilie - august 2017, Oana Danciu, în mai multe rânduri și la diferite intervale de timp, a pretins și a primit de la o persoană (martor în cauză) mai multe sume de bani, totalizând circa 70.000 lei.

În schimbul acestor bani, ea a afirmat că are influență asupra unor persoane din cadrul Universității Maritime Constanța, Autorității Navale Române și Centrului Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale, pe care le poate determina să creeze anumite facilități martorului: angajarea pe postul de operator dană, promovarea unor examene, obținerea unui brevet de marinar.

Instanța a decis și confiscarea sumei de 70 de mii de lei de la aceasta. Oana Danciu a fost obligată la plata sumei de 2.200 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare.

Decizia Tribunalului nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.9046 secunde