SRI:Doi cetățeni străini implicați în pregătirea de acțiuni teroriste Al Qaida în România,reținuți

802
SRI:Doi cetățeni străini implicați în pregătirea de acțiuni teroriste Al Qaida în România,reținuți - bomba-1354809066.jpg
Doi cetățeni străini implicați în pregătirea unor activități ale unei structuri afiliate Al Qaida de comitere de acțiuni teroriste pe teritoriul României în perioada Sărbătorilor de iarnă au fost reținuți și vor fi îndepărtați din România, urmare a unei operațiuni SRI.
"În contextul măsurilor întreprinse de autoritățile române competente în prevenirea și combaterea terorismului, în cursul zilei de ieri (5 decembrie - n.r.), Curtea de Apel București a declarat indezirabili doi cetățeni străini pentru o perioadă de 15 ani. SRI în cooperare cu instituțiile din Sistemul Național pentru Prevenirea și Combaterea Terorismului (SNPCT) a întreprins măsuri complexe de documentare a unor activități pregătitoare pentru comiterea de acțiuni teroriste pe teritoriul României în perioada Sărbătorilor de iarnă de către o structură extremistă afiliată Al-Qaida", a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al SRI, Sorin Sava.

Potrivit sursei citate, "SRI a monitorizat acțiunile întreprinse de membrii structurii care se aflau în România în condiții de conspirativitate".

"S-a stabilit că aceștia asigurau suport pentru desfășurarea întregii operațiuni și erau considerați puncte de sprijin aflate sub coordonare externă. S-au obținut informații pentru faptul că aceștia încercau să coopteze persoane cunoscute ca susținători ai structurii jihadiste, care să acționeze împreună cu punctele de sprijin din România", a mai spus Sava.

La propunerea SRI, aceștia se află în momentul de față reținuți și luați în custodie publică în vederea îndepărtării de pe teritoriul național, a precizat Sorin Sava.

"SRI, în calitate de autoritate națională în domeniul prevenirii și combaterii terorismului împreună cu celelalte instituții din cadrul SNPCT are ca prioritate majoră prevenirea oricăror riscuri și amenințări teroriste", a mai spus purtătorul de cuvânt al Serviciului.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 17 Noiembrie 2012
Stire din Actual : Copii de 5 ani, antrenați să fie ucigași
Pagina a fost generata in 0.2201 secunde