ȚEAPĂ DE 1 MILION DE EURO LA CONSTANȚA
Articole de la același autor
Noi DEZVĂLUIRI în scandalul din Poarta 6: Soția lui URSOI, internată în spital cu timpanul spart
11 Octombrie 2012
SEX SUB PARAVANUL AFACERILOR. Bordelul de la videochat
24 Octombrie 2012
CURSE ILEGALE DE MAȘINI ȘI SCANDALURI, ÎN ZONA PENINSULARĂ
29 Octombrie 2012
ÎNVĂȚĂTOARE DIN CONSTANȚA ACUZATĂ DE PROXENETISM
25 Octombrie 2012
Un interlop dat în urmărire adună condamnări la închisoare
06 Decembrie 2012
Administratorul unei firme constănțene a fost trimis în judecată de Direcția Națională Anticorupție pentru că a păgubit statul român cu peste un milion de euro, din afaceri cu cereale. Potrivit procurorilor DNA, Alexandru Ștefăniță Mardale, de 25 de ani, administrator al SC DELTA TRANS UTIL SRL Constanța, este acuzat de cinci infracțiuni: două infracțiuni de evaziune fiscală, de folosirea cu rea-credință a bunurilor și creditului societății, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul propriu și transmiterea fictivă a părților sociale într-o societate, în scopul sustragerii de la urmărirea penală ori îngreunării acesteia și uz de fals în formă continuată.
Anchetatorii au specificat, în rechizitoriul întocmit, că în perioada iulie 2008 - mai 2009, Alexandru Ștefăniță Mardale a omis să evidențieze în contabilitatea firmei pe care o administra veniturile realizate din livrări de mărfuri și prestări servicii, pentru a se sustrage de la îndeplinirea obligațiilor fiscale. Concret, administratorul a vândut unor firme din Constanța și Tulcea, tone de cereale (orz și rapiță), pe care nu le-a înregistrat în evidențele firmei. Astfel, a fost creată o daună bugetului statului de peste 4,6 milioane de lei (echivalentul a 1,1 milioane de euro), reprezentând impozitul pe profit și TVA.
15 milioane de lei, dispărute din visteria firmei
Totodată, susțin procurorii, administratorul firmei DELTA TRANS UTL SRL a folosit în interes personal suma de 15,5 milioane de lei, încasată în conturile firmei din valorificarea de mărfuri (comerț cu cereale); el ar fi ridicat suma în numerar din conturile firmei folosindu-se de acte false, respectiv 53 de borderouri de achi-ziții cereale de la persoane fizice.
Pentru a evita controalele fiscale, pe 14 iulie 2008, când a înregistrat firma la Registrul Comerțului, Alexandru Ștefăniță Mardale a furnizat oficialităților date nereale cu privire la sediul social, declarându-l la o adresă unde firma nu a funcționat niciodată. În plus, în septembrie 2009, pentru a-i induce în eroare pe funcționarii de la Direcția Generală a Finanțelor Publice Constanța și pentru a se sustrage de la urmărirea penală pentru evaziune fiscală, inculpatul a cesionat fictiv părțile sociale ale firmei.
A scăpat de sechestru: nu are bunuri pe numele lui
Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanța, iar ANAF s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 4,6 milioane de lei, reprezentând impozitul pe profit și TVA-ul neplătit. Potrivit procurorilor, în vederea recuperării acestui prejudiciu nu s-au luat măsuri asigurătorii pentru că nu au fost identificate bunuri în proprietatea inculpatului. "Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevino-văție", au subliniat procurorii DNA Constanța.
Comentează știrea
haihui
7 decembrie 2012
un om de paie...
Adică un puștulică de vreo 21 de ani (atît avea în 2008-2009) a reușit toate astea singur?! Știe toată lumea (mai puțin DNA, se pare) cum funcționează firmele astea: pui administrator un om de fațadă, care se bucură la cîțiva lei aruncați, iar rechinii mari își văd de treabă liniștiți, fără să semneze un act.
Articole pe aceeași temă
Vineri, 07 Decembrie 2012
Marţi, 20 Noiembrie 2012
Marţi, 30 Octombrie 2012
Marţi, 27 Noiembrie 2012
Sâmbătă, 03 Noiembrie 2012