De Sf. Maria

Stațiile de pompieri Tuzla și Hârșova au împlinit 13 ani

590
De Sf. Maria, Stațiile de Pompieri Tuzla și Hârșova au împlinit 13 ani de activitate în slujba societății civile. Cele două structuri s-au înființat în baza OMI nr. I/05547 din data de 15 august 1995.
Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dobrogea" al județului Constanța, până în 1990, pe ansamblul Comandamentului Pompierilor și, implicit, la Grupul de Pompieri Constanța, se manifesta tendința de a proteja împotriva incendiilor în special marile platforme industriale, în cazul județului nostru platforma Petrochimică Midia - Năvodari, Centrala Nuclear-Electrică Cernavodă și platforma portuară.
Organizarea de la vremea respectivă lăsa aglomerările urbane neacoperite din punct de vedere operativ.
După 1990, s-a schimbat politica, iar eforturile pompierilor militari au fost direcționate pentru înființarea de noi subunități în localități, în vederea împărțirii raioanelor de intervenție și asigurarea timpilor de intervenție operativi pe teritoriul județului. Primul pas în acest sens a fost făcut la data de 1 septembrie 1992, prin OMI 048821, când s-a înființat Compania de Pompieri Palas Constanța, care a preluat zona sudică a municipiului.
Avându-se în vedere întinderea județului, puterea economică, diversitatea activităților desfășurate de agenții economici și nu în ultimul rând numărul mare de locuitori, la 15 august 1995, în baza OMI nr. I/05547, Grupul de Pompieri al județului Constanța se transformă în Brigada de Pompieri "Dobrogea" a județului Constanța.
Odată cu reorganizarea Grupului de Pompieri s-au înființat și două noi subunități, actualele Stații de Pompieri Tuzla și Hârșova. Una în nordul județului și cealaltă în sud, ele s-au organizat în spațiile puse la dispoziția pompierilor de către primăriile celor două localități. Acum, după 13 ani de activitate, la Stația de Pompieri Tuzla sunt încadrați doi ofițeri, 73 de subofițeri și un maistru militar care deservesc două orașe, cinci comune și șapte sate, ele însumând aproximativ 24.000 de gospodării și aproximativ 40.000 de locuitori. La Stația de Pompieri Hârșova sunt încadrați doi ofițeri, 77 de subofițeri și un maistru militar, iar raionul lor de intervenție include un oraș, 10 comune și 14 sate însumând circa 20.000 de gospodării și 25.000 de locuitori.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.583 secunde