Stenograme 112. Alexandra: "Am fost răpită și violată". Polițist: "Nu mai ține linia ocupată"

970
Stenograme 112. Alexandra:

Articole recomandate

Polițistul care a preluat apelul la 112 al fetei de 15 ani ucise de Gheorghe Dincă i-a spus acesteia să rămână acolo unde este și să nu mai țină linia ocupată, potrivit unor surse citate de Digi24.


Potrivit surselor Digi24, Alexandra a fost timorată de polițist și o inhiba prin atitudinea lui, ba chiar ar fi fost recalcitrant. De asemenea, tânăra le-a dat polițiștilor un detaliu elocvent care reducea aria de la 250 de case la jumătate. Nu le-a zis cartierul exact, dar le-a dat un indiciu, mai spun sursele.

În plus, faptul că Alexandra suna și închidea apelurile era din teama că vine criminalul.

Un alt detaliu șocant: polițistul nu a crezut că ce se întâmplă este chiar așa cum relata fata, deși plângea și era terifiată.

Discuția dintre polițist și Alexandra:

Polițist: Hai, ce vrei?

Alexandra: Am fost răpită și violată. M-a luat...

Polițist: Unde ești, mă?

Alexandra: În Caracal, în Caracal!

Polițist: În Caracal, unde?

Alexandra: În Caracal...

Polițist: Bine, bine, stai acolo. Rămâi acolo că îți trimit eu echipaj, dar nu mai ține linia ocupată.

Alexandra: Vine și mă bate iară. M-a violat!

Anterior acestor dezvăluiri, Vasilică Florescu, de la IPJ Olt, ofițerul de la 112, cel care a discutat de două ori cu Alexandra, a recunoscut că fata i-a spus unde este, dar el nu știa că "Bold" este un cartier al Caracalului. "Am cerut niște amănunte ca să le completez, să le trimitem la STS. Nu am crezut-o că nu este răpită și violată? Nu am avut nicio clipă atitudine refractară. Am văzut din atitudinea ei. Din contră, am spus că să stea liniștită că va ajunge un echipaj de poliție la ea. Am întrebat-o cum a ajuns acolo. Noi nu cunoaștem zona Caracalului. Ea a zis că a trecut pe lângă un dig și că este în Bold. Eu nu știam ce e Bold, apoi am aflat că este un cartier", a declarat acesta, pentru România TV.

Opt polițiști - cinci ofițeri și trei agenți - sunt cercetați pentru modul de intervenție în perioada de la dispariția fetei de 15 ani din județul Olt, până la prima percheziție la domiciliul suspectului, care a avut loc vineri. "În același timp, a fost informat Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal pentru a analiza și dispune cu privire la situația de fapt reținută în sarcina agentului din cadrul IPJ Olt care a preluat apelul de la 112", arată MAI.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7682 secunde