Stop invaziei hârburilor! Soluția pentru înlocuirea timbrului de mediu

2200
5
Stop invaziei hârburilor! Soluția pentru înlocuirea timbrului de mediu - stickerecolorate-1488121287.jpg
După ce Curtea de Justiție a Uniunii Europene a decis, pe 9 iunie 2016, că este ilegal așa-numitul timbru de mediu, guvernanții au început căutarea unei soluții. Una dintre variantele discutate acum constă în instituirea unei taxe de poluare sub formă de vignetă.


Potrivit Profit.ro, vigneta ar fi diferențiată ca valoare în funcție de gradul de poluare al autoturismului și ar putea avea înfățișarea unui sticker colorat, care să fie lipit pe parbriz. Valoarea taxei de poluare ar urma să fie stabilită în funcție de normele de poluare Euro, emisiile de noxe, dar și de carburantul folosit. 


"Confirmăm că este în lucru introducerea unei taxe de intrare în orașe mari. Pentru România, este în lucru introducerea, în locul timbrului de mediu, a unei taxe de intrare în marile orașe, care presupune o plată în funcție de noxe și de combustibil plus un sticker, cu o anumită culoare, pe anumite zone ale unui oraș. 


Astfel, pentru ca un șofer să poată intra cu o mașină poluantă în centrul orașului, de exemplu, el va trebui să plătească o anumită taxă și va primi în schimb un anumit sticker cu o culoare care îi va permite accesul. Din acest moment, este în lucru și o «zo-nare» a Bucureștiului", au explicat surse oficiale, pentru Profit.ro. 


v v v


Totuși, chiar dacă se va conveni asupra acestei variante, este posibil să dureze până la implementarea ei, deoarece Registrul Auto Român ar avea nevoie de timp ca să se doteze cu echipamente eficiente de măsurare a noxelor și a emisiilor de CO2, dar și a altor tipuri de emisii. Un astfel de sistem de taxare în funcție de gradul de poluare este folosit în Germania. 


Comentează știrea

Cucu
26 februarie 2017
Vrem sa fim civilizați dar uităm ca suntem oameni

Legi ca in țările civilizate cu salariu minim pe economie 1600 euro si la noi salarii ca in Congo.

Kostas
27 februarie 2017
Incompetenta

Un stat incompetent...singurul scop este de a aduna bani prin tot felul de taxe aberante.

sandu
27 februarie 2017
legi ilegale

Se aplica doar oraselor mari. Cum adica? Un fel de taxa de bariera ca-n Mamaia. De ce nu si-n cel mai mic sat ? Cand guvernanti sunt prosti administratori, vezi privatizarile pe spagi, se inventeaza tot felul de taxe. Rusine PSD.

Ma Comunisti
27 februarie 2017
furaciosi

nu va mai saturati ? De unde sa-ti mai platesc inca o taxa inventata ma javra PeseDista ? Din 200 Euro salariul minim sau din 400 de Euro salariul mediu ? O sa-mi lipesc vigneta de M(p)ula si o sa o bag la voi in gura.

Alecs
27 februarie 2017
suntem o tara de harburi

asta-i purul adevar, traim in conditii de rahat comparativ cu restul europenilor, asa ca nu inteleg preocuparea asta excesiva catre masini. Masinile-s pe masura. La 3000-6000-10000 Euro, asta-i parcul auto. Ce-ar fi sa ne vedem de treaba, politicienii de la putere sa nu mai fure atat si o sa creasca si salariile si nivelul de trai si sigur oamenii isi vor permite masini mai noi si mai putin poluante.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3751 secunde