TIMBRUL DE MEDIU, ÎNLOCUIT CU O NOUĂ TAXĂ. Guvernul vrea să protejeze Dacia și Ford

9116
1
TIMBRUL DE MEDIU, ÎNLOCUIT CU O NOUĂ TAXĂ. Guvernul vrea să protejeze Dacia și Ford - 1-1484034637.jpg
Timbrul de mediu a fost eliminat, însă Guvernul României se gândește deja la o nouă taxă pentru mașinile care vor fi înmatriculate pentru prima dată în țara noastră pentru a proteja industria auto autohtonă. Taxa ar trebui să fie stabilită până la sfârșitul acestui an, banii obținuți urmând să ajute Dacia și Ford să treacă peste această perioadă, când preconizează o scădere cu 30% a producției și pierderea a 15.000 de locuri de muncă.


Ministrul Mediului, Daniel Constantin, susține că vor exista măsuri compensatorii pentru industria auto odată cu eliminarea timbrului de mediu, argumentând că principala problemă în acest sector nu este colectarea ci cheltuirea fondurilor și dezvoltarea de programe.


Vorbind despre o nouă taxă sau impozit în locul timbrului de mediu, Daniel Constantin a lăsat de înțeles că până la sfârșitul anului va fi găsită o nouă formulă care să limiteze înmatricularea de mașini poluante și care să protejeze industria auto. Acesta a afirmat că, deși au existat diverse discuții despre introducerea unei accize în prețul carburantului, atât la nivel tehnic cât și politic, această măsură nu a fost suficient fundamentată și "nu poate intra în discuție, cel puțin acum".


"Acciza în prețul carburantului este o discuție care a fost și la nivel tehnic și politic, dar care nu este suficient fundamentată și nu poate intra în discuție cel puțin acum. Toate le vom discuta la momentul potrivit. (...) Repet, avem fonduri suficiente și vom lua măsuri cu fondurile pe care le avem astfel încât gradul de poluare să fie cât mai redus", a subliniat ministrul Mediului.Comentează știrea

jj
10 ianuarie 2017
jj

Va fi un fel de impozit anual, platit automat cu impozitul masinii pentru toate masinile inmatriculate .Probabil ca la RCA, masina veche poluanta = taxa mare, masina noua =txa mai mica. Asa e si in germania, si tarile cu apa calda. trebuia pusa de la 1 ian 2007, dar ca sa nu supere prostimea, au folosit metoda pasilor mici, baga axa partial, scoate-o, ba e moca pentru alea noi, ba pentru alea deja inmatriculate, iar scoate-o, baga timbru...Ca in bancul cu evreul la care se plagea toata familia ca e casa mica si n-au loc. A doua zi a bagat toate animalele din curte in casa si chiar nu mai era loc. Dupa o sapt le-a scos si toata lumea era fericita, uite ce spatiu mare. Desi era la fel.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2394 secunde