Strigătul de disperare al militarului român: "Suntem UMILIȚI și FRUSTRAȚI. De ce sunteți ORBI și SURZI?"

179638
17
Strigătul de disperare al militarului român:
Militarii profesioniști au ajuns, încet dar sigur, la periferia sistemului public de salarizare. Fără organizații sau asociații de tip sindical care să-i reprezinte oficial și să-i apere în raport cu instituțiile statului, soldatul român a ajuns să ciugulească firimiturile scăpate de la gura celorlalte categorii bugetare. Întotdeauna au primit ce a mai rămas de la alții. Asta dacă a mai rămas ceva. Dacă nu, militarul e disciplinat și trebuie să tacă. Sub puterea regulamentelor militare, nu are voie să se vaite, nu are voie să vorbească, nu are voie să aibă probleme.

Din păcate, paharul răbdării s-a cam umplut!


Iar în acest sens, grăitor este mesajul unui caporal, care a ales să-și strige durere, mesaj în care se regăsesc toți militarii profesioniști. Mesajul a fost postat pe facebook, pe grupul Liga Militarilor Profesioniști.

"DE CE ? Valorile societății DEMOCRATICE sunt considerate "LIBERALE", dar o armată responsabilă să apere aceste valori liberale este o instituție "CONSERVATOARE", DE CE ???

Suntem UMILIȚI și FRUSTRAȚI de drepturile elementare pe care, oriunde în lume, societatea le compensează privațiunile acceptate până la sacrificiul suprem, fără a le pune la îndoială valoarea lor pentru țară.

DE CE decidenții militari sunt ORBI și SURZI la starea precară în care a ajuns moralul militarilor profesionisti, și încă se mai îmbată cu apa rece a patriotismului și onoarei de care doar militarii mai sunt responsabili?

Este inadmisibil să fim tratați în felul ăsta. Suntem total nemulțumiți. Nu mă așteptam să fim tratați atât de rău. O lipsă de transparență totală, o lipsă de interes. Poate cei care ne conduc și trebuie sa ne apere drepturile ar trebui să se dezmeticească și să facă ceva pentru această categorie de militari până nu este prea târziu. Suntem o forță disciplinată pe care nu o constientizează cei care ne conduc, dar de acum ar fi cazul să ne trezim, și noi și ei. Nu mai trebuie să ne lăsăm umiliți de nimeni. Acum, mai mult ca niciodată, trebui să fim uniți și hotărâți. Cel ce spune că e imposibil nu ar trebui să-l împiedice pe cel ce nu crede așa ceva."

Caporal în armata română!



Comentează știrea

17 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
popa eugen
13 martie 2017
nemultumirea sgp-ului

Eugen Popa CEI SUS PUSI SE SE OCUPE DE ACEST SISTEM DE SALARIZARE A ACESTUI MINISTER TREBUIE SA INTELEAGA CA SANTEM SI NOI OAMENI CARE AVEM DE EDUCAT SI CRESCUT NISTE COPIII CARE PE VIITOR POATE VOR REPREZENTA ACEST SISTEM DAR CU ACESTE SALARII DE MIZERIE SISTEMUL VA PIRDE OAMENII SI VIITORUL ACETUIA!!!!! Îmi place · Răspunde · 1 · 15 minute Eugen Popa Scrie un răspuns... CEI SUS PUSI SE SE OCUPE DE ACEST SISTEM DE SALARIZARE A ACESTUI MINISTER TREBUIE SA INTELEAGA CA SANTEM SI NOI OAMENI CARE AVEM DE EDUCAT SI CRESCUT NISTE COPIII CARE PE VIITOR POATE VOR REPREZENTA ACEST SISTEM DAR CU ACESTE SALARII DE MIZERIE SISTEMUL VA PIRDE OAMENII SI VIITORUL ACETUIA!!!!! Îmi place · Răspunde · 1 · 15 minute Eugen Popa CEI SUS PUSI SE SE OCUPE DE ACEST SISTEM DE SALARIZARE A ACESTUI MINISTER TREBUIE SA INTELEAGA CA SANTEM SI NOI OAMENI CARE AVEM DE EDUCAT SI CRESCUT NISTE COPIII CARE PE VIITOR POATE VOR REPREZENTA ACEST SISTEM DAR CU ACESTE SALARII DE MIZERIE SISTEMUL VA PIRDE OAMENII SI VIITORUL ACETUIA!!!!! Îmi place · Răspunde · 1 · 15 minute Eugen Popa Scrie un răspuns... Eugen Popa Scrie un comentariu...

Sfkkgf
13 martie 2017
Nu va plangeti

S-au dus vremurile cand va bateati joc de de soldati . Dintre cei care sufera sunt o mica parte doar cei care fac instructie atat . Restul tot lenesi si betivi.

Adrian Sfetcu
13 martie 2017
Incetati cu mesajele impotriva militarilor

Am impresia ca populatia a uitat ce inseamna militaria. Nu cred ca vreodata s-a impotrivit cineva maririi salariului medicilor , profesorilor, politiei. Nu uitati ca fara armata Romana nu va mai pueati plimba liberi prin Europa. As vrea nespus sa se infiinteze din nou armata obligatorie.

Numarul 4
13 martie 2017
Armata pensionarilor

Stai linistit, ne plimbam si in timpul ocupatie otomane, naziste, comuniste. Armata nu ne-a aparat de inamicul intern coruptia si vrei sa ne apere de unul extern ? 1)Singurul rol ar armatei acuma este sa ofere posturi, pensii si contracte generoase unor politruci. 2) In caz ca suntem invadati nu stiu cine ramane sa apere o tara mafiota corupta, eu pentru o tara care mi-a oferit saracie si foame nu lupt. 3)Indiferent sub ce stapanire ajungem (europeana, rusa sau americana) tot o sa fie mai bine decat acum 4) Sa nu mai zic ce economii am face daca am desfinta armata pilelor *Imi cer scuze celor 5-10% dintre angajati care mergeti cu mandrie la munca, sunteti cinstiti, aveti onoare si nu vanati grade. Momentan reprezentati un gigant corupt si mai mult il si acceptati si din acest motiv cred sincer ca voi ca institutie/minister trebuie sa dispareti !

Răspuns la: Incetati cu mesajele impotriva militarilor
Adăugat de : Adrian Sfetcu, 13 martie 2017
Am impresia ca populatia a uitat ce inseamna militaria. Nu cred ca vreodata s-a impotrivit cineva maririi salariului medicilor , profesorilor...
Popa
13 martie 2017
Sgp umiliti de un distm mafiot

Toata lumea doreste o armata profesionista, tip NATO. Cu ce? Ce motivare mai au acesti oameni care sunt umiliti in fiecare zi,cu salarii de mizerie, fara un statut clar,fara viitor intr-o tara care nu-si respecta singurii oameni care inca i-si mai slujesc cu devotament tara pana la sacrificiul suprem.Cati doctori, profesori, primari, soferi, femei de serviciu si-au dat viata la locul de munca. Rusine, Rusine!!! Ne-a ajuns cutitul la os. Cat credeti ca vom mai rezista? Asa ca nu starniti ursul din barlog!!!!

Oldsniper
13 martie 2017
Articol pe comandă

Aici pare să-și fi băgat coada cap. Dănuț Albu. Prea este cu dedicație articolul.

Bobo
13 martie 2017
Salarizare mapn

Mapn plateste cum vrea,nici orele de noapte nu le plateste, cum vreti sa mai plateasca alte sporuri sau salariul minim civili ca civili dar sgp sunt ca sclavi pe plantatie doar imbracati in uniforme

Un cititor
13 martie 2017
Pentru nr 4

Mai dute dracului impreuna cu postarea ta idioată!

Răspuns la: Armata pensionarilor
Adăugat de : Numarul 4, 13 martie 2017
Stai linistit, ne plimbam si in timpul ocupatie otomane, naziste, comuniste. Armata nu ne-a aparat de inamicul intern coruptia si vrei sa ne apere...
Girdalean Adriana
13 martie 2017
Lucru de acasa.

Oportunitate sigura pentru anul 2017. Minim 491,52 euro. Nu trebuie experienta. Asiguram instruire GRATIS la distanta si online. Cerem: cunostinte minime utilizare calculator (word, pdf, email, internet), seriozitate, lucru 2 ore pe zi. Pentru a aplica la oferta, trimiteti mesajul APLIC la una dintre adresele de email ale departamentului de informatii:

Girdalean Adriana
13 martie 2017
Lucru de acasa.

Oportunitate sigura pentru anul 2017. Minim 491,52 euro. Nu trebuie experienta. Asiguram instruire GRATIS la distanta si online. Cerem: cunostinte minime utilizare calculator (word, pdf, email, internet), seriozitate, lucru 2 ore pe zi. Pentru a aplica la oferta, trimiteti mesajul APLIC la una dintre adresele de email ale departamentului de informatii: [email protected]

17 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5439 secunde