Sub lupa detectivilor particulari: soții infideli și dispăruții de acasă

1532
7
Sub lupa detectivilor particulari: soții infideli și dispăruții de acasă - fondsublupadetectivilorparticula-1414430924.jpg

Articole de la același autor

Soții geloase, convinse că partenerii de viață le sunt infideli, părinți îngrijorați, ce vor să știe în orice moment unde se află copilul lor sau familii disperate, ce vor să găsească persoane dispărute de acasă. Rând pe rând, bat la ușa detectivului particular, în căutare de ajutor.

Cu portbagajul mașinii în permanență plin cu haine, cu aparatul foto și camera video la îndemână și priceput în a se trans-forma, în doar câteva minute, "dintr-un golan într-un om de afaceri, pentru ca subiectul sau ținta să nu-și dea seama că este vorba despre aceeași persoană, care în urmă cu puțin timp i-a cerut un foc" - aceasta este doar o parte a ceea ce înseamnă detectivul particular, ne-a spus Bogdănel Nicolau, unul dintre practicanții acestei profesii, din județul Constanța. Căci această meserie presupune mult mai mult decât supraveghe-rea unor parteneri de viață infideli.

Copiii și bolnavii de Alzheimer, supravegheați electronic

Pe lângă abilitatea de a se camufla la vedere, detectivii privați iscodesc cu răbdare trecutul pentru patronii interesați să afle dacă cei pe care vor să-i angajeze au trecut adevărul în C.V-uri - în ultima perioadă tot mai mulți mint în scrisorile de angajare - , fie trecând mai multe slujbe decât au avut în realitate, fie "uitând" intenționat job-urile de unde au plecat cu coada între picioare - sau cercetează cu atenție acte, pentru cei care doresc să-și recupereze, prin procese civile, terenuri sau bunuri etc.

Cazurile cele mai dificile sunt, însă, cele în care trebuie să dea de urma unor persoane dispărute de acasă, este de părere detectivul particular Mihai Mircea Strîmbeanu. "Dacă la infidelități, de exemplu, clientul ne indică unde se află subiectul, care este programul, în cazul persoanelor dispărute avem o fotografie și câteva informații. Pornim de aici și trebuie să scotocim. Am avut un caz, un tânăr de 26 de ani dispărut de acasă, familia era disperată și am reușit să-l găsesc în trei zile", ne-a spus detectivul.

Noul trend în acest domeniu este supravegherea copiilor și a bolnavilor de Alzheimer cu ajutorul softurilor și a dispozitivelor electronice. "Împreună cu o firmă de profil, dezvoltăm o platformă soft pentru a veni în sprijinul părinților, dar și a rudelor persoanelor care au fost diagnosticate cu Alzheimer", ne-a precizat detectivul privat Bogdănel Nicolau, având în vedere solicitările pe care le-a primit în ultima perioadă. Subiecții pot fi supravegheați cu ajutorul unui soft pe telefonul mobil sau cu un dispozitiv de mici dimensiuni, cu monitorizare online, care va putea transmite traseul urmat de copii sau dacă bolnavii au părăsit locuința ori clinica unde au fost internați. Iar, având în vedere tentațiile din ce în ce mai periculoase pentru copii, tot mai mulți părinți se arată interesați de aceste dispozitive oferite de firmele de detectivi particulari.

Cât costă o oră de filaj?

Lista de servicii pe care le oferă detectivul particular este lungă, dar și tarifele sunt pe măsură. Astfel, prețul filajului pornește de la 10 euro și poate să ajungă până la 100 euro/oră, în funcție de complexitatea cazului, și anume dacă urmărirea presupune deplasarea în alte județe sau chiar și în altă țară, dacă este de lungă durată etc. Pentru supravegherea electronică tariful este în jur de 6 euro/lună, iar pentru infiltrarea unui detectiv se percepe în jur de 30 de euro/oră.

La detectivul privat, precum la preot!

La ora actuală, detectivii particulari din România sunt recunoscuți peste hotare pentru profesionalismul de care dau dovadă, ne-au precizat reprezentanții acestei meserii. Cu toate acestea, trebuie remarcat că oamenii încă se tem să apeleze la serviciile unui detectiv. Motivul? "Se tem să-și dezvăluie problemele unui străin. Dar trebuie să știe că detectivul particular este precum doctorul sau preotul: informațiile împărtășite sunt confidențiale!", a subliniat Bogdănel Nicolau.

La un aspect trebuie să fie atenți constănțenii, dacă nu vor să se trezească cu banii dați, și fără informații, ca detectivul privat la care apelează să fie atestat, licențiat și să încheie cu el un contract de prestări servicii, cu clauze concrete de confidențialitate. 

Comentează știrea

Relu
28 octombrie 2014
Cele mai sigure locuri de munca!

Cele mai sigure locuri de munca! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! NU este MLM! NU este joc piramidal! Castigurile sunt garantate! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

marketglory
28 octombrie 2014
marketglory

w w w.marketglory.com/strategygame/Parmalat (copiaza link-ul in browser fara spatii) www.marketglory.com/strategygame/Parmalat MarketGlory este un simulator economic, politic, social si militar in care aveti posibilitatea de a va converti moneda virtuala in bani reali. Fiecare jucator din comunitatea MarketGlory are posibilitatea sa: munceasca, infiinteze companii, candideze la guvern, recomande referali, sa dobandeasca grade militare si sa-si construiasca propria organizatie. Drumul catre povestea de succes in Market Glory este strategia personalizata a fiecarui jucator din comunitatea Market Glory. Aici nu exista limita de timp, unii vor atinge obiectele mai repede si altii mai tarziu. Important este sa fii prezent in Market Glory si sa iti dezvolti ceea ce iti da satisfactii in acest joc. Succesul este rezultatul unei activitati care are la baza actiune si perseverenta. In orice domeniu din viata cei care nu renunta cu siguranta reusesc si isi ating toate obiectivele. Astfel un succes in Market Glory iti asigura un venit substantial si in viata reala. Banii nu aduc fericirea, ci numarul lor. 100 ron virtuali in joc sunt 1 euro. 1 euro real, care se poate scoate la un moment dat, cand ai ajuns la 20 euro. Fiecare om adus iti poate aduce zilnic intre 1 - 10 euro, daca ai rabdare si jucati amandoi. e-mail: [email protected] YM: stanciuadrian33

Mirela
14 ianuarie 2015
foamea e mare!

Dl Nicolau mai are putin si isi inchide agentia! mai prinde si el cate o "lucrare"de la fostii colegi din politie care il recomanda ca fiind cel mai bun! binenteles contra unor comisioane grase! Ea bani multi pe filaje si nu isi face treaba profesional! stiu de la prietena care a pus sa-i fileze sotul infidel o luna contra sumei de 1500 euro si a venit cu niste poze si filmari ca ziceai ca sunt facute de copii si nu a putut demonstra nimic in fata sotului!

Ionela
17 noiembrie 2017
Minciuni

Agentia OMO Confidential condusa de Nicolau Bogdanel este o agentie de doi bani. Cand te duci la prima consultatie te imbarliga cu tot felul de minciuni cum ar fi de exemplu ca are aparatura de ultima ora, are detectivii cei mai buni si preturile cele mai mici. In realitate. Dupa ce mi-a realizat un asa zis filaj de 3 saptamani 4 ore pe zi mi-a luat 2.000 euro iar pozele si filmarle realizate de detectivii lui erau realizate cu telefonul mobil erau de foarte proasta calitate si nu aveau data imprimata pe ele! Iar ulterior am aflat de la firma de detectivi ca asa zisii detectivi ai lui erau fost politisti condamnati cu suspendare si care nu aveau atestat de detectivi- Usurelu Ciprian si Rosu Dorin!

Oana
16 decembrie 2017
Neprofesionalism

Dl. Nicolau Bogdanel fost politist are o vrajeala in el tipica de politist. Minciunile pe care ti le spune cand da consulta le crede si el! Intradevar asa se lauda ca are aparatura de ultima generatie, are detectivii cei mai buni si preturile cele mai mici! Pentru circa o luna de filaj mi-a pretins circa 2.400 euro, asigurandu-ma ca o sa aflu adevarul referitor la fiul meu inca minor si ca o v-a gasi cu siguranta pe prietena lui care-l santaja cu o suma de bani. In realitate n-a descoperit nimic cu toate ca a zis ca l-a supravegheat si 6 ore pe zi sau noaptea. Pana l-a urma a aflat sotul meu mult mai usor. Intr-o noapte, sotul meu l-a surprins pe dl.Nicolau care pretindea ca isi face treaba respectiv filajul in cartierul nostru de domiciliu, in apropierea unui copac unde acesta se masturba de minute bune alaturi de alt detectiv Usurelu Ciprian langa masinile lor Volkswagen Golf nr CT28BAC si Peugeot 206 nr.CT07UZW!

Cili
19 decembrie 2017
Bogdanel sex anal

Bogdanel Nicolau, fost politist, scos din Politie pentru acte de coruptie sau SRI-ist cum ii place sa se autointituleze care conduce firma OMO Confidential care este o firma de doi bani, lucreaza pe niste preturi astronomice iar detectivii care lucreaza pentru el sunt fosti politisti condamnati pentru luare de mita, purtare abuziva etc cum sunt Usurelu Ciprian, Rosu Dorin, David Ionut care nu indeplinesc cerinte minime pentru meseria de detectivi dar ei continua sa fie activi fara ca IPJ sa ia masurile care se impun din punct de vedere legal! Nu reusesc sa rezolve vreun caz asa cum se lauda Nicolau! Pe 10-12 august 2015 orele 04, Nicolau a fost surprins impreuna cu Usurelu Ciprian cum isi faceau sex anal in WC-ul benzinariei OMV de la Boema filmarile si pozele fiind postate de niste turisti moldoveni pe Facebook in grupuri de socializare!

Coli
17 februarie 2018
Bogdanel poponarul!

OMO Confidential este o agentie de tot cacatul in frunte cu tovarasu fost politist Bogdanel Nicolau care este homosexual iar actionarul principal Marinescu Daniel e de asemenea homosexual si are in echipa sa numai barbati poponari ca si ei care nu isi fac treaba! In schimb are niste tarife asemanatoare cu cele din occident! Bogdanel asta are un nume predestinat de homosexual!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6459 secunde