Subprefectul Constanței, Iucsel Selamat, trimis în judecată pentru dare de mită

683
Subprefectul Constanței, Iucsel Selamat, trimis în judecată pentru dare de mită - subprefectulconstanteiiucselsela-1387321289.jpg

Articole de la același autor

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție Constanța au dispus, ieri, trimiterea în judecată a inculpaților Iucsel Selamat, subprefect al județului Constanța, acuzat de dare de mită, și a lui Gelil Eserghep, pentru favorizarea infractorului. 


În comunicatul transmis de procurori, "pe 24 octombrie, subprefectul Iucsel Selamet a promis bani și alte foloase unui agent de poliție judiciară din cadrul IPJ Constanța - Serviciul de Investigații Criminale (denunțător în cauză) pentru ca acesta să întârzie începerea urmăririi penale împotriva sa într-un dosar înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța, pe care-l instrumenta, să îi elibereze copii ale unor înscrisuri din dosarul respectiv și să propună soluții favorabile față de el". 


Ulterior, au arătat procurorii, "la data de 7 noiembrie, inculpatul Gelil Eserghep l-a ajutat cu informații pe Iucsel Selamet, comunicându-i împrejurarea că discuțiile sale telefonice sunt interceptate și că este supravegheat operativ, deși cunoștea că acesta este cercetat în mai multe dosare penale". "Informațiile confidențiale din ancheta penală au vizat îngreunarea urmăririi penale în prezenta cauză, împiedicându-l astfel pe Selamet Iucsel să dea efectiv mita promisă denunțătorului", se mai arată în comunicat. 


Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanța, procurorii făcând precizarea că "această etapă a procesului penal reprezintă finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitorului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrânte principiul prezumției de nevinovăție". 


Referitor la acuzațiile ce îi sunt aduse, Gelil Eserghep, președintele UDTTMR ne-a declarat: "Am simțul umorului, acum, în preajma sărbătorilor. În țara asta, nu știe nimeni că se ascultă telefoane? A fost ascultat telefonul Angelei Merkel și nu era să-l asculte pe al subprefectului? Este un dosar făcut și consider că sunt și elemente clare de xenofobie, și-mi asum ceea ce spun, din partea unor persoane care nu ne suportă pe noi, musulmanii. Oricum, adevărul va ieși la iveală". 


Iar referitor la acuzațiile aduse subprefectului Iucsel Selamet, de dare de mită, Gelil Eserghep a afirmat: "Acesta nu a promis niciun ban, nimănui". 
Am încercat să obținem un punct de vedere și de la subprefectul Iucsel Selamat, însă acesta nu a putut fi contactat.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.329 secunde