Noul sistem de apostilare, prezentat la Prefectura Constanța

502
Noul sistem de apostilare, prezentat la Prefectura Constanța - noulsistemdeapostilare-1386783697.jpg

Articole de la același autor

Instituția Prefectului Județul Con-stanța organizează, mâine, începând cu ora 10.00, în Sala "Remus Opreanu" o conferință de presă dedicată promovării proiectului "Sistem interoperabil centralizat pentru evidența apostilei eliberate de către instituțiile prefectului pentru actele oficiale administrative". Acțiunea are ca scop aducerea în atenția publicului interesat noul sistem de apostilare.

Proiectul "Sistem interoperabil centralizat pentru evidența apostilei eliberate de către instituțiile prefectului pentru actele oficiale administrative" este cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului de finanțare încheiat cu Ministerul Societății Informaționale, și este implementat de Ministerul Afacerilor Interne prin Direcția Gene-rală pentru Îndrumarea și Controlul Instituției Prefectului.

Proiectul are o valoare totală de 2.039.818,61 lei din care asistența financiară nerambursabilă este de 1.645.015,01 lei. Perioada de imple-mentare este de șase luni. Prin acest proiect se promovează un sistem de operare modern, sigur și cu costuri mici.

Apostila este o ștampilă sau un certificat eliberat de autoritățile competente ale unui stat semnatar al Convenției de la Haga, pentru acte oficiale întocmite în statul respectiv, care urmează să fie prezentate pe teritoriul altui stat semnatar al Convenției. Apostila atestă originea actului oficial în vederea înlesnirii folosirii actelor oficiale în afara granițelor statului emitent.

Reamintim că, în cadrul Instituției Prefectului Județul Constanța apostila se eliberează prin intermediul Biroului Apostilă situat la parter, camera 31. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5082 secunde