Sună sirenele de avertizare, la Constanţa: "Cetăţenii să rămână calmi"

6544
2
Sună sirenele de avertizare, la Constanţa:

Articole de la același autor

Primăria Constanţa anunţă că, până pe 31 decembrie, se efectuează lucrări de modernizare a sistemului de înştiinţare, avertizare şi alarmare a populaţiei.


Inspectorii Biroului Apărare Civilă, Sănătate şi Securitate în Muncă şi Situaţii de Urgenţă din cadrul Primăriei Municipiului Constanţa, împreună cu specialişti de la firma prestatoare, montează cofrete inteligente pentru modernizarea sirenelor electrice.

În cadrul acestei activităţi, se vor emite mai multe semnale acustice, arată sursa citată.


„Rugăm cetăţenii să rămână calmi, deoarece este doar o verificare a mijloacelor de alarmare”, transmite Primăria Constanţa.

Menţinerea în stare de operativitate a sistemului de înştiinţare - alarmare este una dintre responsabilităţile administraţiei publice locale. Prin intermediul acestor mijloace de alarmare pot fi transmise semnale acustice cu diferite semnificaţii sau pot fi transmise mesaje vocale care vizează anumite măsuri pentru comunitate, spune sursa citată.

***

Semnalele de alarmare sunt: alarmă aeriană, alarmă la dezastre, prealarmă aeriană şi încetarea alarmei.

Durata fiecărui semnal de alarmare este de două minute pentru toate mijloacele de alarmare, cu excepţia sirenelor cu aer comprimat la care durata este de un minut.

* Semnalul „Alarmă aeriană” se compune din 15 sunete a patru secunde fiecare, cu pauză de patru secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 15 sunete a două secunde fiecare, cu pauză de două secunde între ele. Semnificaţie: prevenirea populaţiei despre apariţia pericolului imediat de lovire a obiectivului, respectiv localităţii.

* Semnalul „Alarmă la dezastre” se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din 5 sunete a 8 secunde fiecare, cu pauză de 5 secunde între ele. Semnificaţie: prevenirea populaţiei asupra pericolului produs de dezastre naturale.

* Semnalul „Prealarmă aeriană” se compune din trei sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune din trei sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de ;ase secunde între ele. Semnificaţie: prevenirea populaţiei despre apariţia pericolului imediat de lovire a obiectivului, respectiv localităţii.

* Semnalul „Încetarea alarmei” se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de dou[ minute. Pentru sirenele cu aer comprimat semnalul se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 1 minut. Semnificaţie: înştiinţarea populaţiei despre faptul că pericolul a trecut.



Comentează știrea

Icazariro
17 decembrie 2022
Cazare

DACA nu me putem apara bafem sa fim anuntati sa ne ascundem!!!

Laura
18 decembrie 2022
Alarme

Bine că anunță după câteva zile.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8543 secunde