Sunt mai sigure străzile Constanței? Cum s-au descurcat polițiștii constănțeni în 2016

266
Sunt mai sigure străzile Constanței? Cum  s-au descurcat polițiștii constănțeni în 2016 - suntmai2-1485698352.jpg

Articole de la același autor

Cu un deficit de personal de aproximativ 20%, Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța a prezentat cifrele anului 2016. Cea mai semnificativă schimbare o reprezintă infracțiunile de vătămare corporală, în scădere cu 61,5% față de anul 2015. De asemenea, furturile și tâlhăriile au înregistrat scăderi cu 23,4% și respectiv, 21,5%. Totodată, polițiștii laudă activitatea procurorilor, cu ajutorul cărora au reușit să rezolve un număr mai mare de dosare, față de cele înregistrate. 


"Numărul dosarelor rezolvate față de cele înregistrate este mai mare, ceea ce denotă o implicare eficientă din partea conducerii inspectoratului susținută de sprijinul de specialitate din partea unităților de Parchet competente. Structurile de ordine publică au constatat 75% din totalul infracțiunilor flagrante descoperite la nivelul I.P.J. Constanța. Infracționalitatea stradală a înregistrat un trend descendent cu 26,5%", se arată în bilanțul activității din anul 2016, prezentat de Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța. 


Pe parcursul anului 2016 au fost efectuate 15 razii, iar polițiștii constănțeni, alături de jandarmi, au efectuat peste 36.000 de intervenții rapide, sesizate prin 112. Infracționalitatea sesizată a înregistrat, de asemenea, o scădere de 12,6%, iar numărul infracțiunilor stradale sesizate a scăzut cu 26,5%. 


În domeniul traficului rutier, oamenii legii au aplicat 56.723 de sancțiuni contravenționale, cele mai multe pentru nefolosirea centurii de siguranță, nerespec-tarea vitezei legale și indisciplină pietonală. Activitatea structurilor de poliție rutieră s-a materializat și prin reținerea a 5.053 permise de conducere și retragerea a 1.993 de certificate de înmatriculare.


Pentru anul 2017, polițiștii constănțeni și-au stabilit o serie de priorități. Astfel, oamenii legii doresc modernizarea și dezvoltarea capacității de acțiune a poliției din mediu urban și rural și creșterea gradului de încredere a cetățenilor față de poliție. De ase-menea, conducerea IPJ Constanța anunță că vor fi intensificate activitățile desfășurate cu instituțiile și agențiile specializate în prevenirea și constatarea faptelor ilegale.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0396 secunde